Jak moc důležitý je pro vás výsledek Silvestrovské­ho derby?

V tomto derby hraje výsledek podle mého názoru tu nejmenší roli. S klukama jsme se hlavně rádi sešli, popovídali si a popřáli mnoho štěstí do nového roku.

Přesto, co rozhodlo derby?

Asi nabytá kila, kterých jsme měli o něco víc než slávisté. Soupeři měli nepatrně mladší kádr a v něm šikovné, technické kluky. Nikomu o výsledek ale skutečně nijak extrémně nešlo, ani slávisté nebyli nijak zabejčení.

Jak proběhla příprava na utkání?

Speciální příprava neprobíhá. Stará garda Sparty se občas sejde a sehraje tak třicet utkání do roka. Já si chodím zahrát kraj za Nymburk.

Na podzim jste skončil s trénováním v druholigové Vlašimi. Co od té doby děláte?

Vrátil jsem se do Sparty, kde dělám Martinu Haškovi asistenta u béčka. Práce s mladými kluky mě obrovsky baví. Stejně tak rád jsem byl ale i ve Vlašimi, kde na sobě hráči opravdu pracovali a chtěli se zlepšovat. Bohužel jsme ale nedostali dost času. Potenciál mužstvo mělo.

Jak vzpomínáte na derby S své doby?

Ta byla nádherná. Od atmosféry, přes úroveň hry. Padaly góly. Zrodily se i divoké výsledky. Derby S,to je to nejvíc, co může hráče v českém fotbale potkat.

Bylo nějaké TOP derby nebo naopak zápas, na který chcete zapomenout?

Vím, že jsme vyhráli jednou 5:1 na Letné. Stejně tak si vzpomínám na výsledek 4:4. To jsou takové zápasy, které bavily nás hráče, ještě víc ale fanoušky. Celý národ se pak bavil fotbale. Samozřejmě jsem i prohrál. Na žádné utkání ale zapomínat nechci.

Jaký je váš vztah ke slávistům?

Lidi nechci dělit na slávisty a sparťany. Jsou to buď dobří lidé, nebo špatní. Ve Slavii mám hodně kamarádů. Ať už Honzu Suchopárka, Luboše Kozla, Šmícu, ale je jich víc a nerad bych na někoho zapomněl. Ty vždy rád vidím.

Co byste popřál do nového roku sparťanům?

Určitě titul. Aby se dostali do Ligy mistrů.

Co byste popřál slávistům?

Aby nespadli do druhé ligy, jelikož to mají teď hodně nahnuté. Bez Slavie by to ale nebyla liga.