„Samozřejmě vím, že to bude těžší se prosadit než v Teplicích. Ne o 100, ale možná o 200 procent. Osobně si myslím, že Simon Deli je nejlepší stoper v české lize a Jirka Bílek je obrovská persona, taky patří mezi ty nejlepší. Ale jdu do toho. Chci se o místo poprat, budu bojovat," řekl novinářům Lüftner, který se dnes stal první zimní posilou Slavie.

Lavička přestup schválil

„Nechci přemýšlet tak, že bych přišel o místo v základu. Určitě je něco jiného hrát v Teplicích a ve Slavii, ale na druhou stranu, když se dostanu do základní sestavy Slavie, stane se ze mě lepší hráč, což chci já i Slavia," dodal dvaadvacetiletý stoper.

Svůj odchod do Slavie vzhledem k blížícímu se Euru jednadvacítek v Polsku konzultoval s trenérem reprezentačních mladíků Vítězslavem Lavičkou. „S trenérem Lavičkou jsem dvakrát telefonoval a jednou se setkal osobně. Byl jsem až překvapený, jak mi přestup schválil. Osobně se zná s trenérem Slavie panem Šilhavým, byli spolu na schůzce, kde se o mně bavili. Ani jedna negativní reakce z jeho strany nebyla. Přeje mi to a věří mi, protože mě zná," uvedl Lüftner.

Člověk roste pod tlakem 

Zvažoval tři nabídky. „Dvě byly ze zahraničí a hodně zajímavé. Šlo o Itálii a Norsko. Jedna nabídka byla nadstandardní pro české hráče. Ale cítím, že krok, který jsem udělal, je pro mě ideální. Nechtěl jsem před Eurem úplně měnit prostředí, učit se nový jazyk, chtěl jsem být doma," uvedl Lüftner.

„Těším se, že každý zápas budeme pod tlakem. Slavia chce být úspěšná, chce každý zápas vyhrávat a to přesně chci i já. Tím člověk roste, pod tlakem se mi hraje mnohem líp," dodal.

Odchod z Teplic nebyl snadný

Přestupem do Edenu udělal velkou radost celé rodině, která fandí Slavii. „Ze začátku jsem to nechtěl říkat, až to bude nějak na papíře. Ale jednou u večeře jsem se neudržel a už jsem to řekl. Maminka plakala a táta byl taky dojatý na to, jaký je tvrďák. Já jsem také odmalička slávista. Když jsem koukal na derby, vždy jsem fandil Slavii. Jdu do správného klubu," uvedl s úsměvem.

Odchod z Teplic nebyl úplně snadný. „Když přijdete o hráče základní sestavy, což jsem v Teplicích asi byl, tak nejste rádi. Ale takový je prostě život. Dál bych to nechtěl komentovat," řekl Lüftner.

Čtěte také: Radosti i strasti Slavie. Eden ponese Bicanovo jméno, hráče ale čeká azyl