Základní skupinou prošla Bohemka bez zaváhání a postupně porazila Táborsko, Hradec Králové i Příbram. Narazila až na vítěznou Boleslav. „Jedeme z plné přípravy, takže jsme nehráli na výsledky. Mužstvo má svou kvalitu a v zápasech to potvrdilo. Není podstatné, jestli jsme postoupili a jak dopadli, hlavní je, že jsme si mohli vyzkoušet několik taktických variant," říká trenér Bohemians Miroslav Koubek.

Právě ve zmiňovaném semifinálovém souboji se utkali dva největší aspiranti na celkový triumf, los je ale proti sobě svedl už takhle brzy. Favorizovaná Boleslav využila výhody domácího prostředí a vyhrála 2:0.

V bitvě o bronz narazili fotbalisté Bohemians na Poprad 

„Neměli jsme šanci, Boleslav byla lepší. Dala dva hezké góly, a proto vyhrála. My naopak nevystřelili," smutnil brankář Martin Berkovec. „Byli jsme málo důrazní ve vápně. Dobré je, že v takových zápasech mohou nasbírat cenné zkušenosti naši mladíci, kteří na sobě pracují a držím jim palce," dodal kapitán Josef Jindřišek.

V bitvě o bronzovou příčku tak fotbalisté v zelenobílých dresech narazili na slovenské soupeře z Popradu. Uběhlo teprve dvanáct minut a už to bylo 2:0 pro Pražany. A to už bylo ze střeleckého účtu vše, i když měla Bohemka k dispozici ještě penaltu.

Účelem zápasů je připravit se na ligu 

„Byl to určitě slabší soupeř než Boleslav. Podařilo se nám dát dva rychlé góly, nakonec jich mohlo být i více," hodnotil bronzový zápas Tomáš Berger, který po zranění odehrál po delší době celý zápas. „Necítil jsem se špatně, ale ještě to není úplně ono," dodal.

Zlatí, stříbrní nebo bronzoví? I přesto, že je Tipsport liga prestižním a kvalitním turnajem, účelem zápasů je připravit se dobře na ligu. A to se fotbalistům Bohemky podařilo výborně.

Čtěte také: Bohemians 1905 po výhře s Popradem skončili v Tipsport lize třetí