Fotbalisté Sparty potřebují zabrat, to je známá věc. Proti Dukle se jí na Letné daří a nabízí se tedy, že svěřenci trenéra Hapala by si mohli radost z vítězství po téměř dvou měsících opět užít. Pomoct by k tomu měla i údajná milionová pokuta, kterou dostal tým od vedení klubu.

Jan Nezmar.
Sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar: Šilhavého jsem nevyhodil

„Musíme to zlomit. Důležité bude maximálně se soustředit na celý zápas, druhé poločasy nezvládáme,“ přiznává stoper Sparty Lukáš Štetina, který na Dukle několik sezon úspěšně působil.

O motivaci nebude nouze ani u hostů. Hráči Dukly totiž na Spartě sedm zápasů v řadě nevstřelili gól. Navíc se přibližují sestupovým vodám a tak musí pravidelně přidávat body. „Pro nás může být výhoda, že Sparta není v laufu,“ říká brankář a kapitán Dukly Filip Rada.

Slavia míří do Brna, Klokani hostí lídra

Domácí prohra Slavie se Zlínem v minulém kole zaskočila všechny, v Brně proto musí úřadující mistr bezpodmínečně bodovat. Týmy pod ním se dotahují. „Komplikujeme si to sami, ale ještě chybí dost zápasů,“ míní obránce sešívaných Jakub Jugas.

Dostihy na závodišti Velká Chuchle. Ilustrační foto.
Chuchle je připravená. Dostihová sezona je tu

Pořekadlo „můj dům, můj hrad“ platí u týmu Bohemians. Doma se jim daří, ale venku to už tak nešlape. Jestli to je pravda, přijde ověřit vedoucí Plzeň. „Nejsou ve formě a aktuálně mají špatné období. Pokud se nám podaří předvést výkon jako v předešlých domácích zápasech, tak to s námi budou mít těžké,“ vzkazuje na západ Čech trenér Klokanů Martin Hašek.

3.kolo fotbalové ligy. Infografika.Zdroj: DENÍK/Michal Káva