Pro letenský klub to bylo první domácí vítězství v sezoně. „V závěru jsme měli velké štěstí, ale prostě máme vítězství za tři body, což se počítá,“ zhodnotil utkání David Lafata, který nastoupil ke svému 400. zápasu v nejvyšší soutěži a oslavil už třetí gól v sezoně.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Sparta sází na nesprávné lidi. Křetínský se nechal oblbnout

Trenér počítal s Rosickým do základní sestavy 

Více než 11 tisíc diváků vidělo velmi zajímavé utkání, přestože kvůli horečce nemohl nastoupit Tomáš Rosický, s nímž trenér Stramaccioni původně počítal do základní sestavy. V té se naopak premiérově ve sparťanském dresu objevil stoper David Hovorka a poprvé v sezoně nastoupil také Costa.

Sparta předvedla v úvodu velký nápor, ale velké šance Lafaty, Šurala a Ben-Chaima pochytal brankář Milan Heča. Po dvaceti minutách si Slovácko vzpomnělo i na útočnou stránku fotbalu a domácí při Navrátilově střele musel podržet výborným zákrokem Tomáš Koubek.

Hráči Sparty. Ilustrační foto.
Sparta sází na nesprávné lidi. Křetínský se nechal oblbnout

První poločas skončil bez branek 

Chvíli poté byl blízko ke skórování slovácký útočník Zajíc, jenž jen těsně nedosáhl na míč před odkrytou bránou. Sparta sice držela míč, dařilo se jí získávat rohy a standardní situace, ale nakládala s nimi mizerně, takže první poločas skončil bez branek.

I v úvodu druhé půle byli domácí aktivnější. Jejich nájezdům Slovácko odolávalo až do 60. minuty. Po jednom z centrů se míč po odrazu od hostujícího obránce snášel směrem k autu, kam by jej většina hráčů v české lize jistě pustila. Ne však Tal Ben-Chaim. Izraelský křídelník si jedním dotekem stáhl míč ze vzduchu na zem, rozhlédl se a odcentroval přesně na hlavu Davida Lafaty, který otevřel skóre zápasu 1:0.

Hráči Sparty.
Smích, pláč a realita. Sparta ukázala, že nemá kouzelníka

Spartě se povedlo dohrát utkání na polovině soupeře 

Zkušený kanonýr se radoval z gólu ještě jednou, když v 75. minutě dorazil do brány nepovedenou střelu Martina Frýdka. Lafatovu radost však po sekundě utišil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. O ofsajd se však nejednalo. Kýžený druhý gól Spartě hodně chyběl, protože místo poklidného dohrání zápasu přišlo několik šancí Slovácka.

Při té největší v 84. minutě Stanislav Hofmann zamířil do tyče Koubkovy brány! Poté se už Spartě povedlo dohrát utkání na polovině soupeře a v nastaveném čase ještě Heča musel zlikvidovat povedenou ránu střídajícího Mandjecka.

/Petr Tomášek/