Vše nasvědčuje tomu, že fotbalisté Sparty Krč mají na podzim víc předností než neduhů. A to u mužstev, jež právě sestoupily z II. ligy do ČFL rozhodně není pravidlem.

Krč trápily jen výsledky na vlastním pažitu, výhra 2:0 se silným soupeřem ze Sezimova Ústí by ale mohla být v tomto směru zlomem k lepšímu. „Tohle jsme skutečně moc potřebovali, doma uspět. Zvládli jsme to hlavně díky prvnímu poločasu, kdy jsme hru kontrolovali,“ řekl krčský lodivod Jiří Formánek.

Jeho svěřenci rozhodli o výsledku 2:0 dvěma hlavičkami během dvou minut. Na sklonku první půlhodiny hry se trefili obránce Waldhauser a útočník Vojtíšek. A to ještě za bezbrankového stavu trefil záložník Kounovský tyč.

ČFL má za sebou třetinu sezony, Krč ztrácí ze čtvrté pozice na vedoucí Vlašim šest bodů. „V osmnáctičlenné soutěži a tříbodovém systému to není žádný velký rozdíl. A Vlašim příště určitě něco ztratí v Karlových Varech,“ dodal Formánek. Sám prý ale po vedoucí příčce nepošilhává. „Prvním místem tabulky se rozhodně nezatěžuji,“ potvrdil mladý krčský lodivod.