Domácí tlačili srbského soupeře od samého začátku. Již po pár vteřinách se do zajímavé pozice dostal Frýdek, ale jeho střela letěla vysoko nad branku. Letenský celek poté hrozil především ze vzduchu. Subotici zachránila hned dvakrát brankové konstrukce. Nejprve se od břevna odrazila hlavička Stanciua, o několik minut později zabránila tyč v gólu Tettehovi. 

„Zahodili jsme spousu šancí, to byl náš největší problém,“ uvedl dočasný trenér Pražanů Zdeněk Ščasný. 

Další hrozba ze vzduchu přišla od Josefa Šurala, tentokrát jeho pokus kryl výtečně brankář. Sparťanský kapitán však přece jen rozjásal zaplněný stadion. Plavšićův centr trefil výborně k tyči a domácí tak po necelé půlhodině otevřeli skóre a stáhli první polovinu manka.

Jiří Skalák
Jiří Skalák mění v Anglii dres, na tři roky se upsal Millwallu

Pražané pokračovali v ofenzivním tlaku a přenesli si ho i do druhé půle. V jejím úvodu hlavičkoval Chipciu, gólman Perić vyrazil k Tettehovi, který minul. Po hodině hry se třepetal míč v síti podruhé, jenže Šural před svou trefou fauloval a radost domácích tak uťal rozhodčí. 

O pár minut později už však byl náskok Subotici smazán. Centr Frýdka umístil "koníčkem" k zadní tyči Srdjan Plavšič. 
Nadšení na Letné však utnul jediný okamžik. Vše začalo Kangovou ztrátou, Srbové poslali vysoký míč na polovinu Sparty. Radaković měl k balónu blíže, ale příliš si ho předkopnul, soupeř se před něj natlačil a došel si pro penaltu. Cecarić se tváří tvář Nitovi nemýlil.

„Za život už jsem zaplatil tolik pokut, takže nemá smysl se k rozhodčímu vyjadřovat. Zápas nám to už nevrátí,“ řekl Ščasný.

Snažení Letenských pak narušila partička individuí, která se "probojovala" na trávník a na zhruba pět minut přerušila hru. „Hned po zápase jsme začali vyhodnocovat záznamy, na jejichž základě budeme zvažovat další kroky. Víme, že je to obrovský problém, i směrem k UEFA. Za poslední dva roky s námi bylo vedeno několik disciplinárních řízení, což nám rozhodně nepřidá,“ okomentoval problém s "fanoušky" tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

V nervózním závěru už byl k vidění hlavně karetní mariáš. Sparta sice doma vyhrála 2:1, ale úvodní prohra na půdě Subotice ji opět po roce odsoudila k brzkému konci v evropských pohárech.

„Kluci podali jeden z nejlepších výkonů za poslední rok. Přebíjí to však zklamání z vyřazení. Nehrát druhý rok po sobě Evropu rozhodně není dobré,“ dodal Ščasný.

Zdeněk Ščasný
Spartu čeká "evropský" reparát. Ščasný: Šance je v týmovém výkonu