Nejdéle jsou v přípravě hráči z Edenu. Ti kvůli účasti v předkole Evropské ligy začali už 2. června a momentálně jsou na herním soustředění v Rakousku. Tam dvakrát prohráli 1:2 s mistry svých zemí, rakouským Salzburgem a bulharským Ludogorcem. V sobotu měli hrát proti albánskému celku Teuta Durrës, ale k střetnutí nakonec nedošlo. Důvodem bylo policejní vyšetřování kvůli korupční aféře Teuty v minulé sezoně.

„Program nám to určitě nenarušilo. Máme v Rakousku výborné tréninkové podmínky a dohromady tři kvalitní zápasy. Budeme normálně trénovat a už se těšíme na úterní utkání s ruským Rostovem," vzkázal z Rakouska trenér Slavie Dušan Uhrin.

Dukla poprvé s novým trenérem

Dukla hrála kousek za Prahou, ve Zbuzanech a poprvé pod vedením nového trenéra Šilhavého. Za soupeře měl tým z Julisky druholigové Pardubice a ten porazil jasně 3:0. O nové angažmá si řekl Mareš, který dával výsledku konečnou podobu parádní dalekonosnou střelou v 85. minutě. Tomuto hráči totiž ve čtvrtek končí smlouva a jedná se o tom, zda ji prodlouží nebo ne.

„Výsledek je pro nás přijatelný, je to takové povzbuzení do naší další práce na tréninku a v dalších přípravných utkáních. Nicméně hra nebyla ještě úplně ideální, tým byl rozdělený na dvě jedenáctky, které odehrály každá jeden poločas.

Myslím si, že nám ještě chyběla taková lehkost a souhra, ale byly tam i dobré momenty," hodnotil svůj první odtrénovaný zápas na lavičce Dukly Jaroslav Šilhavý.

Nový trenér Bohemky 

Zápasovou premiéru v novém působišti si prožil také Miroslav Koubek, nový lodivod vršovické Bohemky. Jeho noví svěřenci odehráli v Doubravce zápas proti Jablonci a prohráli gólem Mehanoviče z 87. minuty.

„Nemám špatné pocity. Dostali jsme gól nešťastně v závěru, většinu utkání, především ve druhé půli, jsme měli pod kontrolou. Neměli jsme štěstí v koncovce a výsledek vůbec neodpovídá průběhu. Nemám hráčům co vytknout. Nejpříjemnější zjištění je, že jsme Jablonec přehrávali," těšilo Koubka.

Čtěte také: Pauza byla příjemná, ale dlouhá. Těším se na adrenalin