Jak jste viděl vítězné střetnutí se Spartou?

Byl to výborný, těžký zápas, který je rok od roku kvalitnější a vyhecovanější. Každý chce vyhrát. Nebylo to běhavé, ale s dobrými přihrávkami a zakončením. Proto věřím, že se derby divákům muselo líbit a splnilo svůj účel.

Co derby podle vás rozhodlo?

Rychlé góly na začátku. Celý zápas jsme tak vedli, což je vždy výhodnější. Hráli jsme v pohodě. Díky tomu si dokázali příznivý stav i udržet.

Jak jste se na těžké utkání připravoval?

Přiznám se, že ani nějak moc ne. (usměje se) Naše stará garda se schází k tréninkům každé pondělí, takže nějaký pohyb stále máme. Před derby jsme si ale nic nepřidávali. Spíš doma, jako každý, baštili cukroví.

Když jste aktivně hrával, tak jste v dresu Slavie odehrál 
několik velkých derby. Jak na ně vzpomínáte?

Derby bylo vždy vyvrcholením celé sezony. Kdo ho nehrál, tak si to ani nedovede představit. Škoda jen, že jsme tak málo vyhrávali. Pamatuji si ale i několik vítězství. Na ty vzpomínám hodně rád.

Bývalo tehdy derby stejně vyhecované jako dnes?

Ano. Derby bylo vždycky vyprodané. Na Slavii tehdy chodilo třicet tisíc diváků, a tak vše mělo svůj patřičný náboj.

Dřív se klubismum nosil o mnoho víc. Dovedl jste si představit, že byste hrál za Spartu?

Dříve se hráči z klubů nepouštěli. Když jsem byl v československém nároďáku, tak mě do Sparty lákal Ježek, ale přestup bych si nedovedl představit. V dnešní době to je něco jiného. Kde je víc peněz, větší možnost zviditelnit se, například v evropských pohárech, tam hráči nastupují.

Co byste popřál do nového roku všem slávistům?

Chtěl bych, abychom se vrátili tam, kam patříme. Hráli o evropské poháry a ne se plácat někde ve středu tabulky a možná ještě níž. Diváky máme jedny z nejlepších v republice a když přijdou výsledky, tak jich bude ještě víc. Přeji si, aby se Slavia stabilizovala a hrála v tabulce na těch nejvyšších místech.

A co byste popřál sparťanům?

Sparťanům přeji, i když samozřejmě fandím Slavii, ať jejich tým letos ten titul získá a hraje třeba i o Ligu mistrů. Fotbal v Praze potřebuje oživení. A právě nejlepší evropské týmy by ho mohly přinést.