„Něco jsme si vyříkali, s fotbalem to nemělo nic společného. Neřešte to, prosím,“ žádal novináře.

Jaké máte bezprostřední dojmy z remízy na Bohemians?
Příšerné. Sezonu jsme zakončili tak, jak jsme ji začali. Výkon nebyl dobrý a po vlastních chybách jsme ještě soupeři nabídli šance. Podržel nás Florin Nita, který soupeře vychytal.

Čím si to vysvětlujete?
Nekoukali jsme na výsledky ostatních. Věděli jsme, že potřebujeme zvítězit, tak jsme hru více otevřeli. Kvůli nucenému střídání jsme přeskupili posty a někteří kluci nastoupili na takových, kde většinou nehrají. Soupeř pak chodil do otevřené obrany a mohlo to pak vypadat, že má více ze hry.

Teplice - Slavia
Dobojováno. O milionářské Lize mistrů může snít Slavia

Sparta skončila pátá, nejhůře od roku 2006. Jak vám je, když jste u toho jako kapitán?
Moc dobře mi není. Poztráceli jsme spoustu bodů venku, tam jsme byli hodně špatní. Když si uvědomím, kolik gólů jsme dostali v posledních minutách a o kolik bodů jsme kvůli tomu přišli… Je to strašné!

Na co to ukazuje?
Že náš mančaft neměl sílu, abychom se dostali v tabulce výš. Zkazili jsme si sezonu sami. V mých očích je to tak, že kdybychom fungovali více jako tým, tak jsme měli klidně o deset bodů více.

Dovedl jste si v létě představit, že by ročník mohl takto dopadnout?
Nedokázal. Ale víte, jak všechno bylo. Udělalo se hodně změn, v některých případech se asi sáhlo vedle. Divoké období. Rozhoduje se ale na hřišti a tam jsme to nezvládli.

Z pátého místa se nevyhnete předkolům a o pohárový podzim budete muset hodně bojovat…
Sezona skončila nejhůře, jak mohla. Měli jsme postoupit rovnou do pohárů. Jde tam Jablonec, který jsme dvakrát porazili se skóre 5:0. Body jsme ztráceli se soupeři, se kterými jsme vůbec neměli.

Milan Baroš.
Milan Baroš o své budoucnosti: Těžké rozhodování, hlava pořád hrát chce