První zápas se povedl…

Vyhráli jsme 4:0, takže ano. Byl to první přípravný zápas, na rozehřátí, jsem rád, že nám to vyšlo herně i výsledkově.

Říká se, že u nových hráčů je dobré, když co nejdříve dají první gól, ať to z nich spadne. Proti Vlašimi se to povedlo…

Jsem rád, že všechny góly dali noví hráči. Bude to lepší i pro rotaci kluků.

Jak jste se na hřišti mezi novými spoluhráči cítil?

Myslím, že v pohodě. Je jasné, že na začátku to nebude úplně ideální, ale bylo to dobré.

Jaké jste měl od trenéra Uhrina pokyny?

Hráli jsme na dva středové, takže to pro mě byla trochu změna, ale snažil jsem se hrát to, co je mi vlastní a rozdávat balony. Byl to první přípravný zápas, představoval bych si víc být na míči a méně kazit, ale ta nerozehranost po dlouhé dovolené tam na začátku přípravy vždycky je.

Ve středu jste hrál s Karlem Pitákem, začíná se už krystalizovat nějaká souhra?

Na to je ještě brzo, ale když je kvalitní hráč, tak to jde lépe.

Přišlo hodně diváků, kteří vašim kouskům zatleskali, vnímal jste to na hřišti?

Byl jsem určitě rád. Dal jsem nějakou patičku, střelu, fanoušci zatleskali a necítil jsem žádné negativní reakce. Pro mě jenom dobře.

Celému týmu se dařilo, jaké pocity jste ze zápasu měl?

Dali jsme čtyři góly, nedostali, takže to docela šlo, ale jak říkám, je to první přípravný zápas. Uvidíme, jaké to pak bude na přírodní trávě.

Jak jste sám zmiňoval, všechny čtyři góly dali noví hráči, vy jste měl kapitánskou pásku, takže teď si vás všechny chytne pokladník…

(směje se) Nějaký zápisný určitě zaplatíme. První zápas, první gól, tak to je.

Skvělý start zimní přípravy SlavieS velikým očekáváním zahájili herní část zimní přípravy fotbalisté Slavie. S řadou posil a s otázkou, zda se nabitý kádr trenéra Uhrina stihne do začátku ligy sehrát. A oba sobotní zápasy, byť proti druholigovým soupeřům, ukázaly, že to půjde.

Trenér Uhrin rozdělil tým na dvě poloviny. Ta první, podle soupisky mladší, porazila Kolín 5:0 a ta druhá, plná zmiňovaných posil i hráčů ze základní podzimní sestavy, přejela Vlašim 4:0. Proti Kolínu si dvě trefy připsali Diop s Voltrem, jednu přidal Vošahlík.

Jestli se říká, že hráč potřebuje v novém týmu dát gól, aby se uklidnil, tak musí být na Slavii spokojení. Výhru 4:0 proti Vlašimi totiž zařídili hned čtyři nováčkové v sešívaném dresu Mešanovič, Hušbauer, Železník a Kuchta.

„Jsem spokojený hlavně s tím, že se nikomu nic nestalo. Hráli jsme po týdenní přípravě, v níž jsme trénovali dvoufázově," hodnotil sobotní dvojzápas trenér Uhrin.

„Chtěli jsme v zápasech ukázat divákům nové tváře. Přišlo jich do Edenu hodně, takže jim děkujeme. Pro nás to bylo pozitivní, protože jsme dvakrát vyhráli a celkem jsme hráli slušně. Neříkám, že to bylo výborné. Ta dvě utkání jsme hráli tak, abychom naplnili dvě jedenáctky a bral jsem to jako kondiční přípravu. Jsem rád, že jsme to 90 minut odběhali," dodal.

Čtěte také: Posily Slavie se předvedly. V přípravě se trefili Hušbauer, Mešanovič i Železník