„Říká se, že štěstí přeje odvážnějšímu a připravenému. Jsem rád, že se tentokrát přiklonilo na naší stranu. Dneska jsem za vítězství asi trojnásobně radši než po Olomouci, protože jsme to domácí vítězství potvrdili na těžké půdě, odkud se body lehko nevozí," řekl na tiskové konferenci jihlavský trenér Michal Hipp.

První velkou šanci si vypracovala v desáté minutě Jihlava. Kučera výbornou přihrávkou vyslal do úniku Voltra, který však napálil jen brankáře Hrošša a z dorážky trefil ruku obránce Štetiny. Rozhodčí Nenadál situaci jako penaltovou neposoudil.

Dukla poté převzala iniciativu a držela častěji míč, ale do šestnáctky Vysočiny se moc nedostávala. Pět minut před pauzou z dálky vypálil nepřesně domácí Manzia. Hráči Jihlavy zase v první půli dvakrát zamířili jen doprostřed Hroššovy branky. „Snaha hrát fotbal tam asi byla, ale v první půli naše převaha končila na hranici pokutového území," konstatoval kouč Dukly Luboš Kozel.

V úvodu druhého poločasu měli práci oba brankáři. Hroššo vyrazil ránu Šulka a z protiútoku Dukly zase Hanuš vytáhl na roh střelu Mareše. Do zakončení se dostal i Vašíček, který v dobré pozici hlavičkoval nad břevno.

Hroššův vlastní gól 

Po hodině hry zahrozila také Jihlava. Voltrovu střelu ještě zkrotil Hroššo, ale v 62. minutě slovenský gólman zaváhal, neudržel Kučerův centr z pravé strany a po srážce se spoluhráčem Štetinou si míč nešťastně hodil do vlastní sítě.

„Myslel jsem, že mám lehký míč. Chytil jsem ho a držel, ale jak do mě vlastní spoluhráč vrazil, tak mi drknul do ruky a vypadlo to. Moje chyba," zhodnotil rozhodující moment utkání Hroššo. „On (Lukáš Hroššo) nás předtím v utkání dvakrát třikrát podržel. Samozřejmě je to hloupý a laciný gól a asi by se to stát nemělo. Ale v tuhle chvíli to moc nechci hodnotit, protože jsem to ještě neviděl," přidal Kozel.

Dukla si tlak vytvořila až v úplném závěru. K vyrovnání měl nejblíže v poslední minutě Mareš, ale jeho hlavičku vyrazil gólman Hanuš. „Bylo to o jednom gólu. My jsme v tom byli šťastnější a je pravda, že v závěru nás podržel brankář Hany, to jsme šli na doraz. Ale z hlediska defenzivy mohu dnes své hráče pochválit," prohlásil Hipp.

Pražané tak utrpěli sedmou ligovou porážku v sezoně a třetí doma. „Snaha tam byla, ale kvalita hlavně ve finální fázi nebyla moc dobrá, a když už jsme si dvě stoprocentní šance vytvořili, tak Vašíček i Mareš bohužel branku nevstřelili. Takže jsme si to vyžrali až do konce," dodal Kozel.

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)

Branka: 62. vlastní Hroššo. Rozhodčí: Nenadál - Vlasjuk, Kříž. ŽK: Berger, Štetina, Jurendič, Gorkšs - Šulek. Diváci: 1148.

Dukla: Hroššo - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Jurendič - Mareš, Považanec, Hanousek (73. Daniel Tetour) - Berger, Vašíček, Manzia (46. Néstor, 84. Breznaník). Trenér: Kozel.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek - Bazal (64. Kukol), Hronek (90.+1 Mišůn), Vaculík - Voltr (86. Jungr). Trenér: Hipp.

Sobotní výsledky 21. kola první fotbalové ligy

Příbram - Liberec 0:1 (0:1), Slovácko - Brno 2:1 (1:0), Teplice - Mladá Boleslav 0:0, Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0).

Čtěte také: Dukla otočila zápas v Ostravě a venku vyhrála poprvé od dubna