"S vedením klubu jsme měli jasně stanovená pravidla. Věděl jsem, že před koncem sezony padne finální rozhodnutí o mém případném setrvání. Jednání byla oboustranně transparentní a korektní," dodal.

Ščasný přišel na Letnou v polovině dubna, když nahradil odvolaného Vítězslava Lavičku, jenž se Spartou v minulé sezoně vyhrál ligu i pohár.

"Přál jsem si v trenérské pozici ve Spartě setrvat a jsem rád, že budu moct pokračovat v tom, co jsem na Letné začal. Uvědomuju si, že je to velký závazek a že nás čeká hodně práce," podotkl stratég, který už trénoval Spartu krátce v letech 1998 a 1999 a jako hráč s ní získal dva tituly. Působil také jako kouč Teplic, Viktorie Žižkov, Mladé Boleslavi nebo OFI Kréta a Panathinaikosu Atény

V končícím ročníku, který Letenští uzavřou v sobotu domácím zápasem s Bohemians 1905, s týmem obsadí druhé místo. Bilance? V šesti dosavadních utkáních pod Ščasného vedením Sparta čtyřikrát vyhrála a dvakrát prohrála.

Sparta se po novém kouči ohlížela i v zahraničí. Už po Lavičkovi údajně chtěla přivést Erika ten Haga, trenéra rezervního celku Bayernu Mnichov, který se však dohodl s Utrechtem. V úvahu připadal prý také Adrián Guľa ze Žiliny a Thorsten Fink, bývalý záložník Bayernu Mnichov, jenž dal přednost Austrii Vídeň.