"Měli jsme šance, oni nic neměli. Je to škoda," řekl Hušbauer novinářům. "Myslím, že jsme určitě byli lepším týmem," doplnil.

V osmnácté minutě se mohl radovat z vedoucí branky, ale povedenou střelou napálil břevno a volný David Lafata si s dorážkou neporadil. "Cítil jsem, že by to tam mohlo spadnout, ale spíš jsem věřil Davidovi, že to dorazí. Bohužel to gólman dobře chytil," popsal situaci Hušbauer.

Sparta na rozdíl od úvodního zářijového utkání v Neapoli (1:3) soupeře přehrávala a dvakrát trefila brankovou konstrukci. "Měli jsme velký tlak. Oni věděli, že hřiště nebylo kvalitní, bylo hodně tvrdé a skákalo to. Hráli hodně jednoduše dlouhé balony a nedostávali se tam tak, jak chtěli. My jsme si s tím poradili asi lépe a měli jsme víc příležitostí," připomněl devítinásobný reprezentant.

Zatímco Neapoli remíza stačila ke kvalifikaci do jarního play off, Sparta se o druhé postupové místo utká za dva týdny v závěrečném utkání skupiny s Young Boys Bern. Díky domácí výhře 3:1 a bodovému náskoku stačí českému mistrovi ve Švýcarsku remíza.

"Bude to určitě velké drama až do konce. Bude to složitý zápas, ale my tam určitě nepojedeme bránit. Pojedeme tam hrát útočný fotbal a to, co je nám vlastní," upozornil nejlepší střelec uplynulé ligové sezony.

Chtějí hrát odvážně

"Nebudeme to tam chtít zabetonovat, to se nám vymstilo v Malmö, kde jsme také chtěli hrát na remízu a bohužel nám to nevyšlo. Takže chceme hrát odvážně a dát rychlý gól. Kdybychom ho dostali, určitě by to bylo hodně složité. O tom jsme se přesvědčili ve Švédsku," připomněl Hušbauer porážku 0:2 a vyřazení ze třetího předkola Ligy mistrů.

Věří, že sparťany nerozhodí ani umělá tráva na stadionu v Bernu. "Budeme tady trénovat na umělce, i pohárový zápas s Příbramí na ní budeme hrát. Doufám, že si na to nějak zvykneme. Určitě to bude jiné než normální tráva, je to rychlejší, takže snad nám to nebude dělat problémy," dodal bývalý hráč Žižkova, Příbrami nebo Ostravy.

Čtěte také: Sparta mačkala Neapol, dvakrát jen trefila břevno. Lavička i tak chválil