O to víc je to hořké, že Pražané byli od začátku aktivnější, odehráli svůj nejlepší zápas této sezony, vypracovali si spoustu šancí, ale neproměnili ani jednu. Plzeň vyhrála i desátý zápas v řadě, čímž sebrala právě Spartě rekord v počtu vítězství od začátku sezony. Ale to je asi to nejmenší, co všechny na Letné momentálně trápí.

Poklonu Spartě ale vysekl i trenér vítězů Pavel Vrba. "Bylo to pro nás těžké, protože Sparta podala mimořádný výkon, nejlepší v sezoně. Takovou chuť jsem u ní ještě neviděl," nešetřil slovy chvály. Mezi fanoušky je ale jasno, trenér Stramaccioni musí pryč.

Fotbalisté Herthy Berlín včetně Vladimíra Daridy (pátý zleva) protestovali pokleknutím proti Donaldu Trumpovi.
VIDEO: Gesto proti Trumpovi? Už poklekli i Darida a spol.

Ovšem vyprodané tribuny sledovaly skvělé představení sparťanů a jen díky obrovské porci smůly to nebyla Plzeň, která by odcházela se sklopenými hlavami.

"S majitelem mluvím pořád, po zápase se jen vyjádřil k tomu, jakým způsobem se tým prezentoval," okomentoval trenér dotazy směřující k jeho setrvání ve Spartě.

Po výkonu, jakým se jeho svěřenci prezentovali, se ale zdá, že se žádná změna na trenérském postu konat nebude. Sparťané byli mimořádně aktivní, možná neprávem je rozhodčí obral o dvě penalty a vyrovnávací gól neplatil pro milimetrový ofsajd.

"Výsledek je zklamáním, podali jsme jako tým dobrý výkon. Nezasloužili jsme si porážku. Neříkám, že jsme si zasloužili vyhrát, ale určitě ne prohrát. Hráči udělali maximum, měli jsme 18 střel, 11 rohů," konstatoval po zápase.

Barbora Strýcová s trofejí pro vítězku turnaje v Linci.
Strýcová slaví druhý titul. V Linci ovládla česko-slovenské finále

Do konce sezony zbývá ještě 20 kol a ve hře je tedy ještě 60 bodů. Přesto je jasné, že z boje o titul už asi Letenští vypadli.

"Je těžké mluvit o titulu, když ztrácíme 15 bodů po třetině soutěže. Ale náš cíl je být na místech, která znamenají postup do Ligy mistrů a na tom se nic nemění. I když to bude po této porážce těžké," přiznal Stramaccioni.

A jeho slova potvrdil i kormidelník Západočechů. "Po deseti kolech jsme získali všechny body a Sparta jich patnáct ztratila, ale v další třetině to může být naopak. Nový trenér nemá jednoduchou situaci, poznává mužstvo, výkony Sparty jdou ale nahoru. Sparta ještě nic nevzdá, bude chtít ještě tabulkou zamotat. Situace ale pro ně bude hodně složitá, protože musí honit dva mančafty," řekl Vrba.

Dráhový cyklista Tomáš Bábek získal na mistrovství světa v Hongkongu dvě medaile.
Bábek dostával rány, soupeři ho strašili. Adrenalin mu zachutnal