„Nebyl jsem moc spokojený. Bylo tam hodně nedostatků, hlavně v prvním poločase. Někteří naši hráči měli zdravotní problémy, takže sestava nebyla optimální," vysvětluje Rada.

Na vysoké výhře měl největší podíl Martin Juhar, o jehož příchodu ze Sparty se v těchto dnech intenzivně jedná. Trefil se totiž třikrát. Týmový pokladník si tak určitě mne ruce, protože první zápas, první gól, pak druhý, třetí… navíc kapitánská páska… To pro Juhara nemusí být nejlevnější premiéra!

Zápas se rozjížděl pozvolna a na obou týmech bylo vidět, že jsou v plné tréninkové zátěži. Jediný gól první půle padl po faulu na novou akvizici z Jablonce, Jana Vošahlíka, z penalty, kterou proměnil Milutinovič.
Brankostroj slávistů se rozjel až po přestávce. Odpor hostů zlomily tři branky během dvaceti minut a definitivní tečku výsledku dal v poslední vteřině Juhar takovým způsobem, že varnsdorfský brankář Porcal asi nebude mít klidné spaní. Pustil totiž lehkou střelu z hodně uctivé vzdálenosti, navíc mířící po zemi doprostřed branky.

„Výsledek je možná až moc vysoký, Varnsdorf je kvalitní druholigový tým," doplňuje Rada. „Hlavní je, že se nikdo nezranil a my se můžeme připravovat na odjezd na soustředění do Itálie," dodal.

První poločas odchytal za Pražany Čontofalský, do druhého nastoupil mladík Berkovec, který několika pohotovými zákroky ukázal, že patří k nejtalentovanějším gólmanům v lize.

„Hráli jsme dobrý fotbal, kombinační. To pokračovalo i ve druhé půli, kdy se to hodně prostřídalo. Na mne toho ani moc nešlo, zachytal jsem si snad jen při jedné nebezpečné hlavičce. To se stává, že za stavu 3:0 nebo 4:0 něco přijde," usmívá se Berkovec.

On i jeho spoluhráči už pomalu balí do Itálie.

Slavia Praha - FK Varnsdorf 5:0 (1:0)

Branky: 38. Milutinovič z penalty, 55. Juhar z penalty, 72. vlastní Jakubovský, 76. Juhar, 90. Juhar.

Slavia 1. poločas: Čontofalský - Dostál, Čepelák, Hubáček, Trubila - Nitrianský, Koreš, Milutinovič, Juhar - Vošahlík, Vlček.

Slavia 2. poločas: Berkovec - Dostál, Čepelák, Latka, Juhar - Tusjak, Frejlach, Zmrhal, Veselý - Vošahlík, Hurka.