Hráči Jablonce vám chtěli oslavu asi zpříjemnit?
Zdá se. (směje se) Nevystřelili snad na branku. Nebyli ale na hřišti sami. Musím pochválit kluky před sebou. Hráli zodpovědně a k ničemu je nepustili.

Čtěte také: Slavia míří za titulem. Škoda však přiznal: Vydřené vítězství

Severočeši nepostavili „sparťanského kata" Mirzada Mehanoviče. Lehčí práce?
O sestavě jsme jenom spekulovali. Jablonec doma porazil Spartu a Mehanovič zářil. Pak ale remizovali s Bohemkou a nedařilo se mu. Nikdy se nepřipravujeme na konkrétního hráče. Jablonec přijel s útočníky, kteří mohli zlobit.

Jaká panovala na Julisce nálada? Na Spartě jste nezklamali, ale prohráli.
Porážka nás mrzela. Když jsme si ale hodnotili výkon, byli jsme spokojení. Spartě se teď sice nedaří, ale pořád jde o jeden z nejlepších českých klubů a my ji přehrávali.

I proti Jablonci jste byli lepší.
Rozhodl rychlý gól. Po dvou minutách jsme byli psychicky nahoře a soupeři dole. I když jsme měli hluché pasáže, kdy jsme neudrželi balon a jen ho nakopávali, Jablonec je nedokázal využít. Byli jsme důraznější a víc jsme chtěli.

Nebál se „vychladlý brankář" nečekaného kontru?
Zima byla ke konci už poměrně veliká. Musel jsem se neustále protahovat. Zápasů, kdy jsme tlačili a dostali v závěru gól z jediné šance, jsem zažil už dost.

V příštím kole jedete na Bohemians. Mimořádné utkání?
Sparta má derby se Slavií, my s Bohemkou. Těšíme se na bouřlivou atmosféru. Zápasy s Bohemkou bolí. Musíme se jejich hráčům vyrovnat v agresivitě. Když si do Ďolíčku přeneseme výkon s Jabloncem, minimálně bod bychom si měli odvést.

A nejspíš si víc zachytáte?
Jestli budou kluci stejně dobře bránit, nebudu se na ně zlobit. Upřímně, na míč sahat vůbec nemusím, stačí mi výhra. (směje se)

Nepřehlédněte: Koukalová si vyzkoušela závod dvojic. S Moravcem doplatili na střelbu