Nejtvrdší, ale zároveň také výsledkově nejpovedenější zimní přípravu za sebou má žižkovská Viktorka. Svěřenci trenéra Martina Pulpita před sebou mají náročné jaro a úkol zachránit se z poslední příčky podzimní tabulky. V přípravě odehráli dvanáct zápasů a prohráli jediný, s ligovým Libercem. "V generálce jsme nepředvedli tak líbivý fotbal, na užších hřištích je to samý souboj, ale důležitá byla naše produktivita," poznamenal Pulpit po jasné výhře 6:1 nad Jabloncem B.

"Všichni hráči ukázali, že chtějí do základní sestavy. To mě těší," dodal.

Dukle se závěrečný zápas vůbec nepodařil. Nejen že na hřišti v Jirnech podlehla třetiligovému soupeři, navíc se ale zranili Peterka s Kozmou, oba pevní členové základní sestavy. "Ani to nechci komentovat, co se na hřišti dělo," zlobil se trenér Bohuslav Pilný.

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) se ve 23. kole FORTUNA:LIGY postavili pražské Spartě.
FOTO: Dřelo to, ale body jsou doma. Sparta na Letné udolala Zlín

Kvalitní přípravu absolvuje také Admira. Účastník ČFL si hravě poradila s plzeňským Petřínem, porazila jej 5:0.

"Po dvou relativně těžších zápasech s druholigovými soupeři jsme zvolili soupeře z divize. Tentokrát jsme opět zapojili do utkání větší počet hráčů a ověřili jsme si možné varianty pro mistrovská utkání. Výsledek v podstatě odpovídá průběhu hry s tím, že jsme, především v prvním poločase, neproměnili některé vyložené šance.Potěšilo mě, že jsme opět hráli pozorně do obrany, udrželi nulu na kontě obdržených branek a také nějaké vstřelili," těšilo trenéra party z Kobylis Františka Peřinu.

Z pražských účastníků třetí nejvyšší soutěže si o víkendu zahrála i béčka klubů. Slávisté porazili rezervu Mladé Boleslavi 3:2, B tým Dukly padl na béčku Jihlavy 1:2 a stejným výsledkem také Bohemians B s Královým Dvorem.

Fotbalisté Žižkova neprohráli ani jeden z jedenácti zimních  zápasů. Vydrží jim to i ve zbylých dvou zápasech? V úterý jedou do Liberce a v sobotu si zahrají v Nymburce generálku s béčkem Jablonce.
Vítr byl soupeřem navíc. Za béčko Slavie se dvakrát prosadil Krmenčík

Dařilo se pražské divizní dvojce, Aritma si poradila s Rokycany 2:0 a Meteor s Dvorem Králové dokonce 5:1.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA zahájí tento víkend jarní odvety. Dukla na Julisce přivítá Jihlavu, Sparta B na Strahově Varnsdorf a Žižkov jede k důležitému zápasu do Příbrami. ČFL odstartuje následující víkend 12. a 13. března.