"Prohráli jsme, nemáme ani bod, to je pro nás špatně. Ale neodehráli jsme špatný zápas, pouze jsme nedali své šance," mrzelo Frýdka. "Naopak Liberec udeřil z jediné příležitosti. Bohužel fotbal je o chybách, my tam jednu udělali," dodal.

Před letním návratem do Sparty patřil k velkým oporám Liberce i k oblíbencům fanoušků. U Nisy hrál víc než dva roky a zažil dobré i zlé. Proto ho mrzelo, co na něj fandové kříčeli. "Já se sem těšil, ale některé reakce a pokřiky fanoušků jsem si nezasloužil. Alespoň myslím. To je ale jejich věc, ať si každý sáhne do svědomí, co řval," prohlásil Frýdek.

Třiadvacetiletý záložník se do sestavy Sparty vrátil po měsíční absenci zaviněné zraněním. Tentokráte nastoupil ve středu zálohy a patřil k nejaktivnějším hráčům svého týmu. "Měl jsem hrát svou typickou hru. To jsem se snažil, ale asi to nebylo nic extra, když jsme prohráli. Doufejme, že jsme si to vybrali a ve čtvrtek zvládneme Řeky. Tam si to budeme chtít vynahradit a postoupit," řekl s narážkou na Evropskou ligu.

Kopačka v obličeji

Málem si však znovu přivodil zranění, když v závěru při souboji dostal kopačkou do obličeje. "Pořád mě bolí hlava a těším se, až si lehnu a budu v klidu. Je tam tržná rána, ale měl jsem obavu, aby to nebylo zlomené, protože mi v tom brnělo. Naštěstí je to dobré," popsal.

Sparta po prohře poprvé od třetího kola přišla o vedení v tabulce, když ztrácí tři body na Plzeň. "Teď je ale blbost řešit, jestli je to důležité pro boj o titul. Bude to důležité až po 30. kole a to věřím, že první budeme my," dodal Frýdek.

Čtěte také: Liberec vyzrál na Spartu. Ščasný byl zklamaný, ale chválil za 'umění'