„Do kabiny jsme před zápasem vylepili dvě hesla. Jedno z nich znělo, že nic není nemožné," prozradil pardubický trenér Jiří Krejčí. Jeho parta vzkaz splnila do puntíku.

„Jediným pozitivem po dnešku je, že se hraje ještě odveta v Praze. Čekali jsme něco úplně jiného. První půlku jsme prochodili, to bylo trestuhodné," ulevil si v úterý sparťanský trenér Zdeněk Ščasný. 

Jeho tým byl totiž rád, že Pardubice vedly po 45 minutách jen 1:0, když Fouskův centr dotlačil do brány důrazný Korejec Kim. Pak brankář Štěch vychytal ještě Jeřábka na přední tyči i sólo Řezníčka.

Do druhého poločasu musel Ščasný poslat na hřiště Lafatu s Costou. „Vůbec jsem je tam nechtěl dávat, ale někteří naši hráči ve středu hřiště hráli to, na co nemají," nechápal sparťanský kouč.

Sparta mohla dopadnout jako Teplice

Zabiják Lafata zlobil. Hodně zlobil. Ale dva góly mu vyloženě ukradl pardubický brankář Knobloch. Domácí pak z brejků mohli náskok ještě navýšit. „Teplice tady minule dostaly tři góly, my mohli dopadnout stejně," uvědomoval si Ščasný.

„Jsem z toho teď docela naměkko, před našimi hráči musím smeknout," zářil štěstím pardubický trenér Krejčí. „Kluci podali výkon na hranici možností. Nechci být neskromný, ale i když počítám šance, vyhráli jsme zaslouženě," dodal.

Odveta se hraje 3. prosince na Letné. Pokud sparťané chtějí postoupit do jarní fáze, musí vyhrát o dva góly.

Čtěte také: Šok v poháru: Sparta nezvládla utkání v Pardubicích, sestřelil ji Korejec