Fotbalová Sparta si zahraje finále Lunar New Year Cup v Hongkongu. Rozhodlo o tom pondělní semifinále, které letenský klub vyhrál nad mistrem Jižní Koreje Suwonem Bluewings až na penalty 9:8.

„Šli jsme do zápasu z plného tréninkového zatížení, všichni to zvládli, odměnou nám je vítězství, byť jsme jej dosáhli až na penalty,“ prozradil po utkání pro klubový web Jozef Chovanec, kouč rudého týmu, který se v Asii připravuje na jarní část sezony.

Tým hájící v Číně české barvy posunula po bezbrankové remíze do finále proměněná penalta gólmana Jaromíra Blažka.

„Pokutové kopy jsme trénovali, byli jsme na tuto eventualitu připraveni. Že je ale nakonec rozhodl Jaromír Blažek, vyplynulo z aktuální situace. Chtěli jsme uspět, reprezentujeme celý český fotbal,“ prozradil Chovanec, který do hry nasadil hned tři nové posily. Hubníka, Pamiče i Kucka.

„Síla soupeře se s běžnými protivníky v rámci české ligy těžko poměřuje, asijský fotbal je zcela jiný. Suwon předvedl dynamický, agresivní výkon,“ dodal hlavní trenér letenského celku, který se ve čtvrtečním finále utká s South China Pegasus Team.

Sparta – Suwon Bluewings 0:0, na pen. 9:8

Penalty proměnili: Matušovič, Berger, Kucka, Hušek, Kušnír, Wilfried, Jeslínek, Pamič, Blažek. Neproměnil: Žofčák.

Sparta: Blažek – Kušnír, Hubník (69. Žofčák), Řepka, Pamič – Kulič (59. Jeslínek), Kucka, Kladrubský (59. Hušek), Berger, Zeman (74. Matušovič) – Holenda (64. Wilfried)

Druhé semifinále: Ligový výběr Hongkongu – Výběr Jižní Číny 1:1, pen. 4:5.