V případě, že nadýchá při namátkovém testu na alkohol, jemuž budou podrobeni náhodně vybraní fandové, má utrum.

S tímhle upozorněním přišla ve čtvrtek pražská policie před pátečním fotbalovým zápasem ve Vršovicích, kde se utkají celky ze dna tabulky: v Ďolíčku domácí Bohemians 1905 hostí ostravský Baník.

Protože kontroly vstupu mají být opravdu důkladné, už v úterý policisté i zástupci klubu příznivce vyzývali, aby počítali s větší časovou rezervou. Brány stadionu se otevřou již od 18 hodin, tedy dvě a čtvrt hodiny před výkopem. Kontrolám neuniknou ani držitelé permanentek.

Na místě budou i policisté

Dopady ostře sledovaného utkání mohou pocítit i lidé v okolí stadionu. Na bezpečí, pořádek a plynulost dopravy budou dohlížet zástupy uniformovaných policistů, stejně jako kriminalisté v civilu a ze vzduchu také posádka vrtulníku - přesto je dobré mít na paměti, že tohle nebude obyčejný páteční večer. Tentokrát přijedou baníkovi, kteří mají pověst potížistů.

Výtržnosti, k nimž došlo v Ostravě minulou sobotu, kdy na severu Moravy hrála pražská Sparta, přitom nepůsobí zrovna jako garance klidu - byť mezitím se celý týden ozývá ze všech stran, že poměry je nutno změnit a chuligáni musí být přeměněni v beránky.

Omezení dopravy se nicméně tak jako tak vyhnout nepůjde, naznačil ve čtvrtek vpodvečer Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Podle v tuto chvíli dostupných informací by měli fanoušci hostujícího celku přijet nedlouho po 18. hodině na vlakové nádraží Vršovice.

Odtud je pak, v rámci zajištění veřejného pořádku, na stadion doprovodí policisté," konstatoval s upozorněním, že s dílčími dopravními omezeními na ulici Vršovická musí v předpokládaném časovém úseku mezišestou a sedmou hodinou počítat jak řidiči, tak i cestující využívající tramvaje. V jejich případě se to týká linek číslo 7 a 24; zpoždění mohou nabrat také autobusy s číslem 193 a možná i 124 a 139.

Čtěte také: Anonymní fandové se ve Vršovicích na Baník nedostanou