Kozel? Zeman? Ševela? Látal? Ne, ne. Nakonec přišel trenér, jehož jméno během několika dnů po Uhrinově odvolání nepadlo ani jednou.

Co si o tom všem myslí Petr Švancara? „Hodně jsem to sledoval. Nejen proto, že jsem ve Slavii působil, ale také proto, že ji považuju za tým, který za poslední rok ani nejde přehlédnout," říká známý fotbalový šoumen.

Pravda, byl v „příběhu" lehce zainteresován. „Uhrinův asistent Petr Čuhel je totiž můj kamarád. Myslím, že když Slavia vybírala z lidí typu Šilhavý, Kozel, Zeman nebo Látal, tak šla správnou cestou. Všichni jsou v mých očích velmi kvalitní trenéři," líčí.

Sám Švancara ale příliš není zastáncem rychlých trenérských odchodů. „Částečně ho odvolali fanoušci, ale ti by měli být trpěliví, stejně jako vedení. Každý chce uspět hned, ale plánování je ve fotbale často složitá věc. Trenér Šilhavý si takovou zkušenost přinesl i z Jablonce, takže je to pro Slavii určitě dobrá volba," má jasno.

Špatná volba útoku

Podobně to vidí multifunkční umělec a velký slávista František Ringo Čech. 

„Z příchodu Šilhavého mám radost, je to slávista, těžko ale hodnotit před bitvou. Mám pocit, že tu svou si Uhrin prohrál sám. Říkal, že budeme hrát na dva útočníky, což tak nebylo. Van Kessel je střelec, ukázal nám to, ale nemůže prostě hrát na křídle. Ten musí být pořád ve vápně jako Škoda. Jestli to pan Šilhavý neví, tak ať mi klidně zavolá, já mu to všechno řeknu," povídal s humorem jemu vlastním.

„Také se ale ptám, kdy se třeba na hřišti objeví mladý Veselý, geniální vnuk geniálního dědy. Sleduju juniorku a on tam dává pořád góly, tak kdy dostane šanci také on?" ptá se.

Jak už padlo, konec Uhrina si přála řada fanoušků červenobílých barev.

Negativní člověk

Jedním z nich je i vyhlášený kanonýr pražského přeboru Zdeněk Zmeškal z Uhelných skladů.

„Když přišel Uhrin do Slavie, hned jsem si říkal, že se mi to nelíbí, podle mého soudu je to negativní člověk. Byl jsem rád, jakmile odešel. Favority na nového trenéra pro mě byli Kozel se Zemanem, ale pan Šilhavý je určitě dobrá volba. Prokázal to všude, kde byl," neskrývá nadšení.

„Záleží také na tom, jak ho bude brát kabina. Můžeš být Ferguson, ale když tě tým nepochopí a nebude na stejné vlně, je to zbytečná energie, která se nevyplatí. Mám ale pocit, že to bude klapat," dodal Zmeškal.

Marně byste hledali někoho, kdo se změnou Uhrin - Šilhavý nesouhlasí a klubu z Edenu fandí.

Kozel jediný odmítl

Řada fanoušků už slavila z možnosti, že je na spadnutí příchod Luboše Kozla. Když to nevyšlo, zavládlo na chvíli zklamání a obavy z toho, jak to teď dopadne. Příchod Jaroslava Šilhavého ale všechny uklidnil.

„Různé spekulace a vyjádření vůči Slavii mě hodně štvalo. Proto jsem rád, že pan Šilhavý přišel a že se jeho jméno podařilo utajit. Kozel mrzel, ale cuknout z dohody asi svědčí o tom, že by nebyl ten pravý. Zemana jsem určitě nechtěl, protože v Čechách nepůsobil a měl by to hodně těžké. Slavia udělala dobrou volbu," říká dlouholetý fanoušek červenobílých barev Richard Šubrt.

I za normální situace se na nedělní ligovou bitvu do Teplic chystalo několik stovek fanoušků Slavie. Ti teď ale mají k výletu do severních Čech další motivaci.

Jak si Jaroslav Šilhavý v premiéře povede? Hned první tři kola po jeho nástupu pořádně prověří jeho odolnost. Po mači v Teplicích totiž slávisté doma přivítají Liberec a pak jedou na půdu arcirivala k derby na Spartu.

ČTĚTE TAKÉ: Nový kouč Slavie Šilhavý: Kukuč dobráka? Slušnost není hloupost