„Jsem rád, že jsme splnili roli favorita a získali tři body. Skóre mohlo být vzhledem k šancím a převaze, kterou jsme měli, vyšší,“ neskrýval spokojenost kouč vítězů Jaroslav Šilhavý. Poslední Brno ukázalo, že poslední příčku tabulky nedrží pouze shodou několika nešťastných okolností a v Edenu působilo nejslabším dojmem ze všech soupeřů, kteří do něj v letošní sezoně zavítali. A nebýt brankáře Halouska, bylo by rozhodnuto už po půl hodině hry.

Jan Homola futsal Slavia Praha Dražovice vicemistr ligy ČR
Slavia se po derby představí doma proti Mělníku

Necid rozhodl 

„Musím ho pochválit. V prvním poločase si dobře postavil tyče, další tři šance chytil,“ těšilo alespoň toto brněnského trenéra Dostálka, který v dresu Slavie kdysi úspěšně působil. Trenér Šilhavý zařadil do základní sestavy dvojici zahraničních posil, uzdraveného Dannyho a po téměř měsíci dostal opět šanci také Altintop. „Zahrál velice dobře, škoda jen, že nevyužil alespoň jednu z šancí. Dannyho start jsme nechtěli riskovat na umělé trávě v Astaně, raději jsme si ho nechali až na Brno, je už v plné síle k dispozici,“ komentoval své posily.

Rozhodla ta, která přišla jako poslední, útočník Tomáš Necid. Jeho dvě trefy ze 44. a 75. minuty zápas rozhodly. „Ví se o něm, že umí dávat góly a formou a kvalitou to jen potvrzuje. Milan Škoda se zranil ve Zlíně, v Astaně si to zhoršil a nejede kvůli tomu ani na reprezentaci. Volba tak byla jasná,“ přiznal trenér.

Hráči Slávie. Ilustrační foto.
Slavia jede do Astany s cílem bodovat, ale bez Hušbauera

„Pomohl nám gól do šatny, tým se uklidil a ve druhém poločase převaha pokračovala. Mohli jsme dát více gólů, aniž bych chtěl podceňovat soupeře, tak šance na to byly veliké. Důležité ale je, že jsou tři body doma,“ těšilo jej. Po reprezentační přestávce bude držet palce Spartě. Proč? Hraje proti Plzni. „Ano, budeme jí tentokrát fandit,“ usmíval se.