Trenér „sešívaných" Alex Pastoor řešil před zápasem velkou marodku a začátek zápasu pro něj byl jak ze zlého snu. Nejprve si roztrhl ret Hrubý, po něm musel už ve čtrnácté minutě střídat Vyhnal se zraněným kolenem a po nepříjemné srážce opouštěl hřiště na nosítkách i Neves, který se ale oklepal a dokázal do hry vrátit.

Největší šance domácích se zrodila ve třicáté minutě. Juhar trefil tyč, od ní se míč odrazil k volnému Zmrhalovi, ale ten prázdnou branku trestuhodně přestřelil.

Slávistům patřil ještě úvod druhé půle, ale pak začali více kousat Jablonečtí, kteří si ale vyloženou šanci vypracovat nedokázali. A když nejsou šance, nemůžou být ani góly. Vše nakonec skončilo očekávanou remízou 0:0.

Hlasy trenérů po utkání

Alex Pastoor (Slavia): „V první půli jsme byli lepší, měli dvě velké šance, Juhar a Zmrhal, několik rohů a přímých kopů. Ale problém s vytvářením šancí je evidentní, pak těžko můžete skórovat. Ve druhém poločase už to od nás nebylo tak dobré, Jablonec byl blíž ke gólu. Nebyli jsme schopni kontrolovat hru, aspoň jsme podruhé za sebou neinkasovali. Musím ale říct, že hráči ukázali bojového ducha, hlavně Neves. Mysleli jsme si, že ho odvezou na hřbitov. Já ani doktoři jsme nechtěli riskovat jeho zdraví, ale pro něj neexistovala žádná diskuze. Chtěl se vrátit do hry. Máme před sebou zápasy se Spartou a Plzní, které jsou pro nás velkou výzvou. Strach nemáme, budeme bojovat. Na předchozí výsledky nesmíme myslet. Sparta má velkou formu, výhodou je, že nemáme co ztratit."

Roman Skuhravý (Jablonec): „Když se podíváte na naše jarní vystoupení venku i s pohárovým utkáním, tak jsme dnes poprvé neinkasovali. Z toho pohledu bod ze hřiště soupeře beru. Ale na druhou stranu myslím, že druhý poločas jsme měli jasnou herní převahu. Vytvořili jsme si spoustu brejkových situací, bohužel naše bolest v útočném vápně pořád pokračuje. Proto jsme si odsud neodvezli tři body. Jediná pasáž, kdy nás Slavia zlobila, bylo asi 15 minut po příchodu Boudjemay. Tam měla jedinou obrovskou šanci. Z toho pohledu bod není spravedlivý, ale my ho bereme s pokorou."

Slavia Praha – Baumit Jablonec 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Jiřík. ŽK: Škoda - Kopic. Diváci: 4038.

Slavia: Černý - Dostál, Škoda, Neves, Nitrianský - Hrubý - Juhar, Zmrhal (76. Čonka), Gecov, Vyhnal (14. Boudjemaa) - Necid (85. Sodoma). Trenér: Pastoor.

Jablonec: Valeš - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Loučka, Rossi - Kopic, Kubista, Čížek (78. Fantiš) - Třešňák (72. Okleštěk). Trenér: Skuhravý.

Záložník Slavie Jaromír Zmrhal po utkání
přiznal: Bod je málo, ale každý je dobrý

Ocitl se v největší šanci Slavie proti Jablonci, mladý záložník Jaromír Zmrhal prázdnou branku ale prudkou střelou netrefil. Fotbalisté v červenobílých dresech se tak s Jabloncem rozešli smírně po remíze 0:0.

Bod je ve vaší situaci málo…
Bod je málo, ale každý je dobrý. Měli jsme více šancí než Jablonec, já tu největší, ale přestřelil jsem.

Střela vám nesedla?
Trefil jsem to dobře, ale místo rány jsem to měl vzít spíš nártem. Bylo to hodně rychlé.

Necítili jste před zápasem větší nervozitu?
Je to znát, že hrajeme o záchranu, nedá se ale nic dělat. Nemůžeme hrát na krásu, ale musíme bojovat. To šlo i vidět, v prvním poločase jsme měli dva zraněné.

Teď vás čekají zápasy se Spartou a Plzní, ztráta s Jabloncem je tak citelnější…
Před tímto dvojzápasem by byly tři body lepší, to je pravda. Bude to teď těžké.

Rozhodčí podle nového pravidla zápas přerušil kvůli vulgárnímu skandování fanoušků. Vnímal jste to na hřišti?
To nemůžu posoudit, protože ani nevím co rozhodčí kapitánovi říkal.

Před derby je mezi Spartou a Slavií propastný rozdíl 38 bodů…
Je to derby a to je vždycky výjimečný zápas. Je jedno, že jeden tým je na špici a druhý na konci, dáme do toho všechno.