„Už v prvním zápase se mi podařilo proti Příbrami dát gól, takže se stává mým oblíbeným soupeřem," usmíval se po zápase hrdina zápasu. Týmu z Julisky se vydařil úvod utkání, první branku vstřelil už v 11. minutě. Holenda přetlačil v osobním souboji Jiránka a střelou z úhlu nedal brankáři šanci. Poté však následoval útlum a série nepřesností na obou stranách.

Viktoria Plzeň - Dukla Praha.
Dukla podlehla Viktorii

Radu překvapil Suchan

V 17. minutě Koreš nevyužil možnost zvýšit vedení, z následného protiútoku nedokázal z těsné blízkosti vyrovnat Linhart, když domácí svatyni přestřelil. Vyrovnání se hosté dočkali ve 36. minutě, kdy brankáře Radu překvapil střelou zpoza šestnáctky Suchan.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, povedenou čtvrthodinu jsme korunovali gólem, poté jsme ale byli jako po obrně a soupeř nás potrestal," nechápal výpadek trenér domácích Jaroslav Hynek. „Nevyšel nám začátek utkání, což soupeř dokázal využít, v závěru utkání nám došly síly a nedokázali jsme si vytvořit tlak, abychom alespoň vyrovnali," litoval nejzkušenější hráč hostů Martin Jiránek.

Pražané mohli utkání zlomit ve druhém dějství několikrát 

Podle trenéra Kamila Tobiáše byl však problém jinde. „Závěr utkání jsme nezvládli takticky. Ačkoliv jsme hráli na tři útočníky, nedokázali jsme přejít do útočné fáze vytvořit si tlak. Dukla dnes hrála velmi dobře a nepustila nás do kombinace, kterou jsme se prezentovali v minulých zápasech," uznal.

Pražané mohli utkání zlomit v průběhu druhého dějství několikrát. Ztroskotávali však na vlastní nepřesnosti. Pojistka přišla až v nastavení, ale byla o to však hezčí. Tetour sebral míč na vlastní polovině, přešel celé hřiště a na zlatém podnose naservíroval míč střídajícímu Bilovskému, který pečetil výsledek. Záchranná mise se Příbrami výrazně zkomplikovala. Nejčernější scénář si však nepřipouští. „Pokud získáme devět bodů, zachráníte se. Klíčový zápas nás čeká příští týden proti Brnu," věří Tobiáš, že pověstná třicetibodová hranice bude k záchraně stačit.

Dukla otočila duel v Ďolíčku.
Klokani prolomili gólový půst. Body si ale z Dolíčku odváží Dukla