Tým z Julisky během letní přestávky dříve nedělal mnoho změn v hráčském kádru, ale poslední sezony se obměňoval poněkud výrazněji. Letos tomu zatím tak není, přesto se musejí v Dukle obejít bez jedné veliké opory. Do Sparty totiž zamířil stoper Lukáš Štětina, který se tak se svými dnes už bývalými spoluhráči rozloučil po pěti letech strávených v jednom dresu.

Hráči FK Dukla Praha. Ilustrační foto.
Dukla zlomila prokletí, Příbram se potápí

Vedení klubu bude hledat adekvátní náhradu 

„Přál bych jim, aby se mohli těšit s Duklou z toho, že by hráli poháry, protože vím, že pro ně to má velkou váhu. Myslím, že Dukla patří do 6. místa, a hráčská kvalita tu je každý rok. Je to jen otázka času," řekl Štětina při rozlučce s týmem.

Místo něj bude muset vedení klubu sehnat adekvátní náhradu, jediná výraznější posila zatím patří na druhou stranu hřiště. Ze slovenské Trnavy totiž přišel posílit ofenzivu útočník Ivan Schranz. „Ivan je posilou do ofenzivních řad, kde může nastoupit na libovolném místě. Nyní je důležité, aby dobře proběhla adaptace na náročný tréninkový proces," přeje si trenér Jaroslav Hynek.

Nový trenér fotbalistů Sparty Andrea Stramaccioni vystoupil na tiskové konferenci 20. června v Praze.
Nový trenér Sparty Stramaccioni: Musí se vrátit vítězná mentalita

Juroška odešel na Slovácko 

Ten musel nakonec oželet i gólového útočníky Olayinku, který se vrátil z hostování do Belgie a i přes zájem zůstat v Praze ho jeho mateřský klub poslal do jiného belgického mužstva. A další změny v kádru? Juroška odešel na Slovácko, na Edmonda nebyla uplatněna opce, naopak bylo prodlouženo hostování ze Sparty Mustedanagičovi. Hynkovi se navíc tradičně hlásí několik talentovaných juniorů z domácí líhně.

Před fotbalisty Dukly teď stojí veliký kus práce. Potenciál má tým veliký, jen z něj vyždímat maximum. Včera byla totiž nalosována nová sezona a její začátek bude pro hráče z Julisky náročný. Doma Plzeň, do Teplic, doma Zlín, a pak do Jablonce. Vrátí se Dukla do horních pater tabulky? Uvidíme…

Trenér Dukly JAROSLAV HYNEK (41) si ulevil: Za Štětinu už brzy oznámíme náhraduTrenér Dukly Jaroslav Hynek přivítal na úvod přípravy 24 hráčů a čeká na uzdravení jediného Daniela Tetoura, jinak má kádr k dispozici v kompletním složení.

Trenére, budete chtít posílit hlavně obranu? Do Sparty odešel Štětina.
Za Lukáše už jednoho stopera máme, do dvou dnů oznámíme jeho jméno. Navíc nás opustili útočníci Olayinka, Edmond a čekáme, jestli se domluvíme s Braňou Miloševičem. Škoda Olayinky, který chtěl zůstat, líbilo se mu tady, ale Gent ho poslal do jiného belgického klubu. Proto bychom chtěli získat ještě jednoho útočníka.

Bude příprava v něčem jiná než předchozí?
Bude krátká, máme ale podobný model, jaký razil na začátku minulé sezony Jaroslav Šilhavý. Jen jsme ho malinko pozměnili a spíš kopírujeme zimní přístup. Teď nás čeká 14 dnů bez přípravných zápasů, kdy chceme pouze trénovat.

Dukla v minulé sezoně nehrála špatně, ale body nepřicházely. Co s tím?
Chtěli bychom stabilizovat kádr. Minulý rok jsme obměnili téměř 60 procent hráčů, což je na Duklu poměrně dost. A na herním projevu se to pochopitelně muselo projevit. Za poslední měsíce se nám podařilo styl nastavit. Ještě chceme zapracovat na větší preciznosti jednotlivých činností. Na konci sezony bylo vidět, že nás soupeři dokážou přečíst, a tak do herního projevu zařadíme nějaké novinky, abychom měli větší variabilitu ke hře, která je pro Duklu typická.