„Chtěli jsme mu tím vyjádřit důvěru a poděkovat mu za práci, kterou odvedl," chválil generální ředitel Dukly Michal Šrámek. „Ustanou tak šumy a zájem ostatních klubů a dodá mu to klid pro jeho další práci," dodal.

Vzhledem ke krátké pauze mezi sezonami nebyla letní příprava příliš dlouhá a tak se lodivod Kozel se svými asistenty zaměřil hlavně na herní část.

„Bylo to atypické, příprava byla dlouhá jen pět týdnů. Týden jsme věnovali kondiční složce a vše ostatní jsme směřovali k začátku soutěže," přibližuje Kozel průběh přípravy a pokračuje: „Zdravotně jsme na tom dobře, mimo je akorát Kalouda, který ma naražené dva obratle. Do druhého třetího kola už ale bude připraven i on."

Kádr Dukly nedoznal výraznějších změn, citelným oslabením je ale odchod gólového Borka. „On byl pro soupeře hodně nebezpečný z druhé vlny, budeme ho muset nahradit. Místo něj přišel Hlinka, ale může to chvíli trvat, než se do toho dostane. Před minulou sezonou také přišlo pět šest nových hráčů, kteří se nakonec dostali do  základní sestavy, ale ne každý hned," vzpomíná Luboš Kozel.

V posledních dvou ročnících skončil tým z Julisky na šesté příčce tabulky a patřil k nejpříjemnějším překvapením sezony.

„Musíme se zlepšit hlavně ve venkovních zápasech, ve kterých ztrácíme body," má jasno o receptu na úspěch kapitán Patrik Gedeon.

Novým majitelem klubu se stal podnikatel Petr Paukner, majitel jednoho ze sponzorů Dukly, společnosti Carbounion. „Daleko větší uznání, než našich 42 bodů a šesté místo z minulé sezony je pro mne to, že do našeho klubu takto vstoupil právě tento člověk. Nekoná náhodně a věří ve smysluplnost toho, že dá do Dukly své vydělané peníze," pochvaluje si předseda představenstva Dukly Michal Prokeš.
V zákulisí je tedy na Julisce vše na jedničku. Teď zbývá jen to přenést i na trávník. Sezonu fotbalisté odstartují už v pátek v domácím prostředí, od 18 hodin přivítají nováčky ze Znojma.

Novým majitelem klubu z Julisky je úspěšný podnikatel Petr Paukner

Pane Pauknere, kde vznikl nápad stát se  vlastníkem fotbalové Dukly?
Má to dva důvody. Má firma Duklu sponzorovala a viděl jsem, že se tu za málo peněz dělá poctivý fotbal. Viděl jsem tu poctivost, která se kolem toho točí. Chceme vytvořit klub, který by stál a padal s tím, jestli má sponzory. Zelená se dává také mládeži a tvoří se páteř klubu. To je náš hlavní cíl. Líbí se mi také, že si Dukla váží historie a že má jméno i v zahraničí.

Budete promlouvat také do sportovního úseku?
Ne. Budu řešit ekonomickou situaci, nebudu nikomu volat, ať někoho odvolají nebo kdo má nastoupit v základní sestavě. (úsměv) Sám jsem to ve fotbale daleko nedotáhl.

Kam až?
Hrál jsem za ZVVZ Milevsko a jeden rok jsme dokonce kopali dorosteneckou ligu, mým spoluhráčem byl třeba Jiří Kotrba. Rozhodl jsem se pak pro studium.

Jak velký máte v klubu podíl?
Šedesátiprocentní, jsem tedy majoritním vlastníkem.

A na jak dlouho do klubu 
vstupujete?
Jsem konzervativní a dělám věci dlouhodobě. A toto beru jako dlouhodobou záležitost. Není to tak, že teď navýším rozpočet, ale hráči i trenéři budou mít jistotu, že za svoji práci dostanou zaplaceno.

Podzimní los Dukly

1. kolo, pátek 19. července
DUKLA – ZNOJMO

2. kolo, sobota 27. července
DUKLA – OLOMOUC

3. kolo,  sobota 3. srpna
TEPLICE – DUKLA

4. kolo, pátek 9. srpna
DUKLA – SLAVIA

5. kolo, sobota 17. srpna
JIHLAVA – DUKLA

6. kolo, pátek 23. srpna
DUKLA – MLADÁ BOLESLAV

7. kolo, sobota 31. srpna
PŘÍBRAM – DUKLA

8. kolo, pátek 13. září
DUKLA – DRNO

9. kolo, sobota 21. září
PLZEŇ – DUKLA

10. kolo, pátek 27. září
DUKLA – JABLONEC

11. kolo, sobota 19. října
SPARTA – DUKLA

12. kolo, pátek 25. října
DUKLA – OSTRAVA

13. kolo, sobota 2. listopadu
SLOVÁCKO – DUKLA

14. kolo, pátek 8. listopadu
DUKLA – BOHEMIANS

15. kolo, sobota 23. listopadu
LIBEREC – DUKLA

16. kolo, sobota 30. listopadu
OLOMOUC – DUKLA

termíny se budou ještě měnit podle vysílání televizních stanic, jisté jsou pouze termíny 1. a 2. kola