A nestěžují si pouze sparťané, kterým novinka sebrala vítězství nad Slavií. Také řada příznivců červenobílých nechápavě kroutila hlavou, a byť jejich tým bral na Letné bod (i když prohrával ještě v 70. minutě 0:3), tak řada z nich nešetřila kritikou.

Zápas 21. kola Het ligy mezi Sparta Praha a Slavia Praha, hraný 17. března v Praze na Letné. Fanoušci Slavie šli z Václavského náměstí tradičním pochodem na Letnou.
OBRAZEM: Fanoušci Slavie se vydali na derby na Letnou

„Video udělalo z derby frašku. Říkalo se, že statisticky se k němu v cizích zemích sahá třeba každý třetí zápas, ale čtyřikrát za jeden? Dostaneme branku, za chvíli neplatí. Dáme gól, za chvíli neplatí. Baví vás to?“ ptá se na Facebooku fanoušků Slavie příznivec František Vlk.

Rozdílné názory

Rozdílné názory na věc mají i sami trenéři nebo hráči. „Video některé týmy o góly obere, jiným pomůže. Jsem ale zastáncem toho, ať je všude, pro rozhodčí jde o velkou pomoc,“ řekl po sobotní nervydrásající bitvě trenér Slavie Jindřich Trpišovský. „Když vám odvolají gól, jde o velkou ránu pro psychiku týmů. Odnaučil jsem se radovat, spíš koukám po rozhodčích. Je to čekání, ale někdy se zase radujete dvakrát.“

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a SK Slavia Praha 17. března v Praze. V souboji zleva Václav Kadlec a Josef Hušbauer.
Neskutečné derby: Slavia získala na Spartě bod

Odvolaná penalta, zrušená branka Sparty a krátce poté i Slavie a nakonec posouzení střetu jako penaltového. Čtyři různé zásahy videorozhodčího. „Všechny záběry a situace byly pro nás jasné a shodli jsme se na nich,“ hájil videorozhodčího Miroslava Zelinku Karel Hrubeš, který má celý projekt v českém fotbale na starosti.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a SK Slavia Praha 17. března v Praze. Slavie se raduje z vyrovnání. Zleva Jakub Jugas a za ním Milan Škoda.
Útočník Škoda: Kopat penalty v poslední minutě je noční můra

„Video ve fotbale vítám, ale některé situace nejsou podle mě dobře řešené. Stoch si například zpracoval míč rukou před prvním gólem,“ myslí si nový kouč Sparty Pavel Hapal. „Na druhou stranu chyby k fotbalu patří,“ uvedl muž, jenž se po remíze v Karviné ani na druhý pokus nedočkal plného bodového zisku.

Další výpadek

Ruku na srdce, každý si při vzpomínce na derby vybaví video, ale pouze technická novinka Spartě vítězství nesebrala. „Já bych se videem až tolik nezabýval. Pokutový kop na konci byl jasný, o něm nebylo pochyb a přiznal ho i faulující Štetina,“ nechápal hysterii bývalý brankář mužstva z Letné Jaromír Blažek.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a SK Slavia Praha 17. března v Praze. Václav Kadlec vs. Jakub Jugas.
Sparťan Kadlec: Byl to můj nejhorší zápas v kariéře

„Problém je jinde. Jak mohla Sparta ztratit takhle rozjetý zápas? Stav 3:0 jí prostě nemůže utéct. Zase další výpadek, už několikátý za tuhle sezonu,“ kroutila hlavou sparťanská klubová legenda.

A jak vše bude dál? Stále stejně. Na jednom zápase kola video pomůže, na ostatních sedmi stadionech se budou muset rozhodčí spoléhat pouze sami na sebe.