"Museli jsme si o poločase promluvit, protože bylo nahoře málo pohybu. Bylo to takové obehrávání obrany soupeře, ale nic z toho. Pak se to zlepšilo. Tyhle zápasy bývají o prvním gólu. Ten jsme dali my, trochu se to otevřelo a pak jsme měli víc místa a zbytek zápasu jsme ovládli," řekl po utkání novinářům Matějovský.

Podle trenéra Zdeňka Ščasného však nebylo třeba výrazněji zvyšovat hlas. "Ani ne, i když je to můj způsob mluvy. Spíše jsme si řekli, co nefungovalo. Nějaké řvaní tam nebylo. Hráči sami věděli, že to není ono, tak jsme si vysvětlili, v čem je problém," řekl sparťanský kouč.

Sparta se po výhře vrátila na první místo tabulky o skóre před Plzeň, Matějovský to však nepřeceňuje. "To, že Plzeň v sobotu vyhrála, jsme věděli, ale nekalkulovali jsme s tím. My sem prostě přijeli vyhrát bez ohledu na jiné výsledky. Vyhrát chceme v každém utkání. Tři body jsme chtěli a máme je. Teď jedeme dál, protože sezona je ještě dlouhá," dodal Matějovský.

Spartu čeká těžká série

Výhru bere spíše důležitou z toho pohledu, že se po reprezentační pauze tým znovu chytl před těžkou sérií zápasů, v níž se kromě bundesligového Schalke v Evropské lize utká i právě s hlavním konkurentem Plzní. "Dnes odstartovala série těžkých utkání, proto je dobře, že jsme vyhráli, abychom byli dobře naladěni," řekl zkušený záložník.

"Ale zas si nemyslím, že by to mělo na čtvrteční utkání výraznější vliv. Při vší úctě k Příbrami je Schalke trochu výš a bude to náročnější. Uvidíme, co nás tam čeká. Zápasy v evropských pohárech jsou pro nás někdy kolikrát v uvozovkách snazší, protože soupeři na nás nejsou tak nachystaní," míní Matějovský.

Sparta potřetí za sebou nastoupila v totožné sestavě a znovu z toho byla výhra při skóre 10:0. "Teď se to ustálilo, ale ve Spartě je to vždy o výsledcích. A když se nám jedno utkání nepovede, může být sestava zas úplně jiná. Nezáleží na tom, v jakém hrajeme složení, ale že jako Sparta získáváme body a to je pro nás nejpodstatnější," dodal Matějovský.

Čtěte také: Spartě vyšla generálka na Schalke, je zpět v čele. Ščasný: Podržel nás Bičík