„U jedné kanceláře jsem dokonce zaznamenal kurz dvanáct ku jedné. Ale proč bychom nemohli třeba jedna nula vyhrát my? Vždyť Sparta už bude mít v hlavách i nadcházející ligový zápas s Ostravou,“ řekl sekretář Bohemians Praha a někdejší sparťanský útočník Vladimír Rosenberger.

Domácí Sparta, která vedle mistrovského titulu obhajuje také loňský zisk pohárové trofeje, je ale určitě vysokým favoritem.

Urban odmítá roli sparringpartnera

Už také proto, že první vzájemné měření sil v Horních Počernicích vyhrála šťastným gólem Jeslínka 1:0, jenomže…

„My nejsme žádným sparringpartnerem,“ ostře se ohradil proti roli „chudého příbuzného“ v semifinálovém kvartetu kouč lídra tabulky II. ligy Luboš Urban. „Semifinále se nehraje každý rok a když už jsme se dostali tak daleko, porveme se i v odvetě o postup.“

Sparta je však lídrem I. ligy a jak se zdá, o svém postupu do finále ani v nejmenším nepochybuje. „Chceme dát góly a potěšit diváky atraktivní hrou,“ ještě povýšil postupový cíl na brankostroj a pohledný fotbal trenér Michal Bílek.

Bez Řepky a Zoubka

Bude si však muset najít náhradu za stopera Řepku, jenž byl v úvodu nedělního domácího zápasu s Brnem vyloučen a Sparta pak nečekaně prohrála ligové utkání 0:2.

„Máme sice nabitý program, ale na odpočinek bude čas po sezoně. Výraznější změny v sestavě tak neplánuji. Přistoupíme k zápasu odpovědně,“ vylučuje Bílek pro tentokrát jakékoliv excesy a la Řepka.

Podobná nepříjemnost ale postihla o uplynulém víkendu i soupeře. V sobotním druho-ligovém derby na Strahově se Spartou Krč byl totiž rovněž úplně zbytečně vyloučen záložník Bohemians Zoubek a na Letné bude dnes také chybět. Jeho tým ale oslabení v poslední čtvrthodince ustál a díky předchozím trefám Ibeho s Jandzikem nakonec vyhrál 2:1.

Jednotné vstupné za dvacetikorunu

Pořadatelé i vzhledem k výsledku prvního utkání zavětřili, že se nedá čekat vysoká návštěva, a tak nasadili jednotné vstupné ve výši dvaceti korun. Utkání v AXA Areně začíná v 17 hodin.

A motto sparťanů pro tento zápas? „Vrátit se před víkendem na vítěznou vlnu,“ uvádí klubový web.

CITÁT
„Postup do finále pro nás ještě není ztracen.“ - Luboš Urban, kouč Bohemians Praha