Ze šesti obránců po přípravném kempu ve čtvrtek dopoledne jeden vypadne. „Bylo by fajn, kdybychom si spolu zahráli. Když to nevyjde, samozřejmě budu zklamaný, ale pochopím to, necítil bych se nějak ukřivděný," zůstává v klidu jedenadvacetiletý Hloch. „Buď se to povede, nebo ne, rozhodne aktuální forma. Jako tým jsme skvělá parta," doplňuje o rok starší Mezník.

Brněnští spoluhráči spolu bydlí na pokoji číslo patnáct v Hotelu Baroko, ale rivalitu mezi sebou necítí. „Známe se z klubu, odehráli jsme spolu nějaké zápasy, i proti Němcům jsme za jedenadvacítku nastoupili společně, jsme kamarádi. Všichni obránci soupeří mezi sebou, neberu to tak jako boj s někým. Uznávám kvalitu všech, co tady jsou," podotýká Mezník.

Pozvánce podřídili svůj program

Starší z dvojice zažil s reprezentací lvíčat všechny akce a věřil v nominaci na kemp. Hloch hrál jen v lednu v Milovicích proti Německu. „Popravdě jsem ani tolik nepočítal, že se sem dostanu, když jsem byl jen na jednom srazu a Superligu nehrál, z poloviny mě to překvapilo," přiznává Hloch, který hraje fotbal za divizní Břeclav.

Pozvánce do reprezentace však oba podřídili svůj letní program. „Vzal jsem si v práci celý týden dovolenou, národní tým má u mě velkou váhu, přítelkyni to vynahradím na konci srpna," říká Mezník. „Reprezentace má přednost před vším, před prací i velkým fotbalem," dodává Hloch.

Znají se z jednoho klubu 

Z dresu Sport Centra Srbská jsou na sebe zvyklí, stejně tak na defenzivní práci. „Většinou si stoupneme dozadu, ale tam to není tak takticky svázané jako tady," líčí Mezník. „V klubu jsme jediní dva obránci, všichni vyznávají ofenzivní fotbal," směje se Hloch.

Reprezentační výběr tradičně utvořil skvělou partu, Asociace malého fotbalu České republiky hráčům k přípravě poskytuje co nejlepší podmínky. „Kolem nás je veškerý komfort, nemáme žádné starosti.

Češi patří k favoritům 

Od prvního srazu jsme vždy fungující parta, užíváme si to," sděluje Mezník, který hraje divizi v Bystřici pod Pernštejnem. „Noví kluci přenesli kvalitu," dodává posluchač Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně Hloch.

I to je jeden z důvodů, proč český tým patří k favoritům Eura. „Máme nejvyšší ambice už jen kvůli tomu, na jaké úrovni v reprezentaci vše funguje, zvládali jsme přátelská utkání.

Do turnaje samozřejmě půjdeme s pokorou k soupeřům, vždyť o tři čtvrtě z nich nic nevíme," upozorňuje Mezník. „Bylo by fajn mít doma zlatou medaili," zasní se Hloch.

Čtěte také: Po Karlově mostu přišel Karel Gott a překvapivá superstar z Jihlavy