„Upřímně si ani nevzpomínám, jestli jsme tehdy vůbec měli televizi. Ten fotbal jsem určitě neviděl, o úspěchu ale samozřejmě vím a vnímám ho,“ potvrdil Tecl, že jeden z nejslavnějších dvojzápasů sešívané historie pro něj není žádnou neznámou.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Trpišovský: Bordeaux jsem kdysi sledoval v televizi. Nyní jsme aktéři, těšíme se

Už ve čtvrtek večer může pomoci k tvorbě nových pamětihodných momentů. V Edenu totiž Slavia vyzve právě svého někdejšího kata. Ten v roce 1996 vyřadil pražský klub po dvou shodných výsledcích 1:0 a nakonec padl až ve finále s Bayernem Mnichov.

Celku, v jehož řadách působí i český záložník Jaroslav Plašil, se však v současné době nedaří. V domácí soutěží se krčí na předposlední pozici, spoustu sil mu navíc sebrala i tři předkola Evropské ligy. I trenér Jindřich Trpišovský uznal: „Máme drobnou výhodu.“

Začíná se od začátku

Takto nicméně osmadvacetiletý rodák z Jindřichova Hradce neuvažuje. „Pro soupeře může jít o osvobozující pocit, není to totiž francouzská liga a začíná se od začátku. Určitě k nám nepřijede s poraženeckou náladou, proto sám onu výhodu nevidím,“ varuje.

Záložník Bordeaux Jaroslav Plašil na tiskové konferenci v Edenu.
Plašil: Že se Bordeaux nedaří? Tohle není liga, doufám, že v Edenu něco uhrajeme

Naopak – klub z jihozápadu Francie, který se opírá například o útočníka Francoise Kamana nebo středopolaře Younousse Sankharého, je podle něj spíše mírným favoritem. „To ale neznamená, že dostanou něco zadarmo,“ tvrdí Tecl.

S trenérem se v jednom nicméně shodl: pro Slavii je dobře, že začíná v Edenu. „Fanoušci nás poženou. Vždycky tady udělají vynikající atmosféru,“ těší se.

Duel s Bordeaux startuje ve 21:00. Využijí Pražané hlasivky tisíců příznivců ve svůj prospěch?

Trénink fotbalistů Slavie před zápasem Evropské ligy s Bordeaux.
Slavia se chystá na Plašila a spol. Trenérovi ale chybí útočníci