„Dostávali jsme z lehkých obranných situací góly. Hráli jsme od začátku zakřiknutě, hráči byli zbytečně nervózní,“ vysvětloval si generální sportovní manažer a kouč Boleslavi další tvrdý direkt.

Mimo přeřazení dvou hráčů do juniorky a pokut pro ostatní měla domácí porážka s Libercem za následek i více než z poloviny obměněnou základní jedenáctku. Nejviditelnější změnu přinesl pohled do brankoviště, kde dostal příležitost Kamran Aghayev.

Jednatřicetiletý gólman ázerbajdžánské národnosti udržel při svém debutu v české nejvyšší soutěži čisté konto necelých čtrnáct minut. Hušbauer v rohu hřiště vyzpovídal Silvu a přesným centrem vyzval ke skórování Van Burena. Nizozemského útočníka premiérový gól v tuzemské lize navnadil a do přestávky udeřil ještě jednou. To doklepával placírkou kombinační rozborku v podání svých spoluhráčů.

Celostátní liga dorostu: FK Mladá Boleslav U19 - Zlín U19.
Zeman chytil všechny penalty

Nejtěžší chvíle ale měla pro nového strážce boleslavské svatyně teprve přijít. V 76. minutě mu Tomáš Přikryl poslal z velké dálky skákající malou domů, která Aghayevovi podjela pod podrážkou až za brankovou čáru. Hosté tak hodně kuriózně ztratili zbytek šancí na zdramatizování zápasu. „Padá to na nás, nehrajeme dobře. Dostáváme zbytečné góly. Nedáváme šance a nejsme v pohodě,“ mohl nechtěný střelec Přikryl opakovat po týdnu.

Přitom ještě v prvním poločase hosté nebyli daleko od vyrovnání. Jenže střeleckou mizérii Středočechů neprolomili Chramosta, který z dobré pozice vůbec netrefil bránu, a chvíli poté v akci jako přes kopírák ani Mebrahtu. „Měl jsem to na dlouhou nohu. Asi to chtělo vypálit přímo a nesnažit se míč umisťovat,“ věděl útočník, pro kterého v poločase zápas skončil.

Ve druhém už sešívaní soupeře do takových šancí nepustili. Z brejků naopak stále více hrozili. Po darovaném třetím gólu přidali ještě čtvrtý a zbytek zápasu už jednoznačně opanovali. V Mladé Boleslavi tak vzývají reprezentační přestávku, v níž se pokusí tým nastartovat… „Musíme se dát do kupy, vyříkat si to, potrénovat a snad to bude vypadat úplně jinak,“ doufal Tomáš Přikryl. „Musíme se zlepšit ve všech směrech a udělat vše pro to, aby se to už neopakovalo,“ dodal Dušan Uhrin.

Slavia Praha – Mladá Boleslav 4:0 (2:0)

Branky: 14. a 40. Van Buren, 76. vlastní (Přikryl), 82. Sobol. Rozhodčí: Franěk. ŽK: 51. Jugas – 18. Mareš, 74. Da Silva. Diváci: 10.911.
Slavia: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček – Zmrhal (71. Sobol), Rotan, Hušbauer (80. Altintop), Danny (63. Sýkora) – Van Buren.
Boleslav: Aghayev – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács (70. Jánoš) – Přikryl, Levin (80. Fabián), Mareš, Chramosta (46. Komlichenko) – Mebrahtu.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Za urážku rozhodčí padl zákaz na lavičku a pokuta