„Celá Bohemka je ohrožená. Dostali jsme se do toho všichni společně a otázka bude, jak se z toho dostaneme. Trenér každého týmu je ohrožený, pokud prohrajete dvakrát třikrát, jste ohrožený," řekl na tiskové konferenci domácí trenér Roman Pivarník.

Bohemians od začátku Brno zatlačili a v osmé minutě si vypracovali první velkou šanci: Pauschek přiťukl hlavou míč Schickovi, ale útočník hostující ze Sparty zblízka zamířil těsně vedle. Za sedm minut další gólovou možnost „Klokanů" neproměnil Mosqera, který tentokrát po Schickově přihrávce napálil tyčku.

„Hlavně v prvním poločase jsme nedokázali dotáhnout několik slibných akcí, kdy jsme získali míč. Hra byla spíš o bojovnosti," konstatoval kouč Brna Václav Kotal. Po změně stran jako první zahrozilo Brno, ale skákavý centr na malém vápně těsně netrefil Michal Škoda. Střelu jeho spoluhráče Keresteše pak zneškodnil gólman Zlámal. Na druhé straně se v 54. minutě blýskl zase brankář Melichárek, jenž vytáhl Bartkovu přízemní ránu.

Patrik Schick z Bohemians 1905 (vlevo) a Miroslav Keresteš z Brna.

Dobrá obrana soupeře

Brněnští se soustředili hlavně na defenzivu a v 75. minutě z ničeho nic otevřeli skóre. Nejlepší týmový střelec Řezníček našel před brankou Lutonského a ten ve skluzu propálil Zlámala. „Tam se zapomněl jeden ze stoperů Bohemky a Kuba to dával pod sebe pravačkou. Já tam šel ve skluzu za míčem a dal jsem to na přední tyč. Jsem za to rád," popsal svou trefu Lutonský.

Bohemians se povedla rychlá odpověď. Hostující obrana špatně odvrátila míč, který z voleje umístil do sítě Hubínek a připsal si premiérový ligový zásah v kariéře. „Znamená to pro nás jenom bod, což je velká ztráta. Bohužel se z toho radovat nějak nejde. Z hlediska mé kariéry je to skvělé, ale teď mě daleko víc zajímají body, které nemáme," uvedl Hubínek.

Vzápětí mohl skóre otočit střídající Čížek, ale ze samostatného úniku přehodil vedle Melichárka i jeho branku. Domácí nedali vítězný gól ani při závěrečném drtivém tlaku. Další domácí náhradník Mikuš totiž ve výborné pozici přestřelil a Čížkův dalekonosný přímý kop zneškodnil Melichárek.

Matúš Mikuš z Bohemians 1905 (vlevo) pálí proti Brnu.

Radost z remízy

„Stále se to opakuje dokola. Jsme rádi, že jsme dali aspoň kontaktní gól. Ale byly tam další šance Čížka a Mikuše, které se musí proměňovat," podotkl Pivarník. Pražané tak aspoň v nejvyšší soutěži ukončili sérii čtyř porážek.

„Ve druhém poločase, když se nám podařilo vstřelit gól z jednoho protiútoku, to pro nás nakonec bylo pomalu neštěstí. Bohemka do té doby neměla žádnou gólovou příležitost a po té naší vedoucí brance měla tři a naštěstí proměnila jenom jednu. Musíme být rádi, že utkání skončilo remízou," dodal Kotal.

Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 1:1

Branky: 78. Hubínek - 75. Lutonský. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vlasjuk. ŽK: Jindřišek - Řezníček. Diváci: 4093. Poločas: 0:0.

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Bartek (81. Mikuš), Jirásek (58. Čížek), Hubínek, Mosquera - Schick. Trenér: Pivarník.

Brno: Melichárek - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Pašek (84. Malík), Lacko, Michal Škoda, Zavadil, Lutonský (89. Brigant) - Řezníček (90.+2 Chrien). Trenér: Kotal.

Fotbalisté Bohemians 1905 (v zeleném) proti Brnu.