„Musíme být spokojení jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou. Navázali jsme na zápas se Sigmou i na ty z podzimu. Daří se nám táhnout sérii neprohraných zápasů," řekl trenér Bohemians Roman Pivarník. „Musíme se starat sami na sebe, hlídat si vlastní zápasy. Je důležité, že jsme se dotáhli na střed tabulky, ale musíme být pozorní a důslední každý zápas," dodal.

Bohemians vyhráli předchozí tři domácí zápasy a i proti Dukle začali aktivně. Mosquerův pokus skončil nad brankou dejvického týmu, kterou místo indisponovaného Rady opět hájila zimní posila Hroššo. Mimo jeho tyče střílel také Acosta.

První těžší zákrok si ale ve 12. minutě připsal domácí gólman Zlámal proti Breznaníkově ráně z přímém kopu. Branku „Klokanů" pak po individuální akci těsně minul Néstor. Bohemians odpověděli šancí Schicka, jenž z otočky trefil boční síť. Skóre neotevřel ani těsně před pauzou Berger. Útočník Dukly v rozhodující chvíli podklouzl a Zlámala už v leže nepřekonal.

„Prvních deset minut jsme byli nepřesní a de facto všechno jsme prohráli. Pak jsme se zvedli a bylo to vyrovnané utkání. Asi jsme měli větší gólové šance než domácí, hlavně ta Bergerova byla asi nejtutovější," uvedl kouč Dukly Luboš Kozel.

Zelenobílí stupňovali tlak

Druhý poločas začal nepřesnou střelou domácí Švec, jeho spoluhráč Acosta pak minul ještě z lepší pozice v pokutovém území a Schickova gólová hlavička nebyla uznána pro ofsajd. Zelenobílí stupňovali tlak a Dukla se bránila ze všech sil. Schickův pokus z úhlu vyrazil Hroššo na roh, tečovaná Šmídova střela o kousek minula tyčku.

V 68. minutě už Bohemians velkou převahu využili. Čögley povedeným centrem z pravé strany našel před brankou úplně volného Krcha, který nadvakrát dostal míč do sítě. „Hroššo to nejdřív vyrazil do mě, a já to naštěstí dotlačil kolenem. Možná to bylo štěstí, ale byl jsem připravený," popsal gól Krch.

Domácí v závěru náskok kontrolovali a Duklu do své šestnáctky moc nepouštěli. Výjimkou byla jen Vašíčkova hlavička nad břevno. „V posledních patnácti minutách za vyrovnáním šli, ale k nějakým loženým šancím jsme se až na hlavičku Vašíčka nedostali. Za celý druhý poločas jsme branku ani netrefili, takže jsme si to vyrovnání nezasloužili," uznal Kozel.

Bohemians tak v Ďolíčku zvítězili počtvrté za sebou, zatímco hosté v lize prodloužili čekání na venkovní výhru na třináct duelů. „Ve druhém poločase jsme si vytvořili dvacet minut enormní tlak. Snažili jsme se po celý poločas i za stavu 1:0 hrát tak aktivně, aby se Dukla před naší branku nedostávala. Asi zaslouženě jsme vyhráli," dodal Pivarník.

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 1:0

Branka: 68. Krch. Rozhodčí: Proske - Wilczek, Kotík. ŽK: Šmíd - Miloševič, Berger. Diváci: 4872. Poločas: 0:0.

Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Acosta (69. Bartek), Hubínek, Jirásek (80. Lulič), Mosquera - Schick (88. Akulinin). Trenér: Pivarník.

Dukla: Hroššo - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec (84. Smejkal), Néstor (75. Daniel Tetour) - Berger (70. Mareš), Vašíček, Breznaník. Trenér: Kozel.

Čtěte také: Koupí-li Praha stadion Ďolíček, bude chtít i sousední pozemky