Do první šance se v Ďolíčku dostala Příbram, ale Majtán sám před brankářem Budinským demonstroval, proč se hosté až v minulém kole dočkali prvního gólu i bodů v sezoně. Bohemians poté převzali iniciativu, ale pořádnou příležitost si vypracovali až těsně před poločasem, kdy gólman Hruška nejprve vyboxoval pokus Havla a Hubínkovu dorážku zblokovala obrana.

Úvod patřil Středočechům

„Vstoupili jsme do zápasu dobře a průběh ovlivnila i naše stoprocentní šance ze třetí minuty. Byla to asi největší šance zápasu, ale to nás teď provází, tyhle příležitosti nevyužíváme," posteskl si trenér Příbrami Petr Rada. „Je to škoda, protože dneska se tady dal uhrát lepší výsledek," dodal.

Úvod druhé půle opět patřil Příbrami, ale dvakrát se vyznamenal brankář Budinský. Bohemians postupně zvýšili aktivitu a po hodině hry Mašek v dobré pozici střílel z voleje těsně vedle. Hosté se do útočení moc nehrnuli, přesto se dostali k přímému kopu, ale Budinský si s Pilíkovou střelou poradil.

Berger a Hruška se znají z dorostu Sparty

Bohemians se přeci jen odměny za aktivitu dočkali. Střídající Jindřišek ještě trefil deset minut před koncem břevno, ale v 84. minutě se po rychlé akci prosadil Berger.

„Jsem rád, že jsem konečně protrhnul Hrušku, protože se mi proti němu moc nedařilo," řekl Berger. „Známe se z dorostu Sparty a vždycky, když jsme proti sobě hráli, tak mě pokaždé a často i zázračně vychytal," dodal.

Bohemka nebyla ze začátku ve své kůži

Klokani si tak připsali třetí domácí výhru za sebou s čistým kontem a v tabulce je od sestupového pásma dělí šest bodů. Příbram naopak posedmé vyšla střelecky naprázdno a s třemi body je poslední, o bod za patnáctou Jihlavou a o dva za čtrnáctým Libercem, který má však zápas k dobru.

„Vnímali jsme důležitost utkání, umíme počítat a pohled na tabulku byl jasný, že když to zvládneme, tak se dostaneme do klidu," uvedl Koubek. „Naopak kdybychom to nezvládli, tak bychom šli naproti těžším časům. S tím souvisela i počáteční nervozita a nebyli jsme úplně ve své kůži," dodal.

Čtěte také: Dukla porazila Brno 4:2 a připsala si druhou výhru doma po sobě