Divíte se? Viktoria je klubem rodinného typu. Znají se hráči, funkcionáři i fanoušci. A den před utkáním zesnul dlouholetý technický ředitel Václav Chvála, což všechny zasáhlo. „Měl ho každý rád. Vítězství věnujeme jemu," uvedl lodivod.

Vyrovnané utkání 

Za pořádně krutý mohou označit výsledek vítkovičtí fotbalisté. Pod televizním vysílačem se hrálo 82 minut naprosto vyrovnané střetnutí. „Sahali jsme minimálně po remíze," uvědomoval si kouč hostí Roman West.

Zatímco v předešlých utkáních si Viktoria snadno vytvářela brankové příležitosti, tentokráte se do nich dlouho nedostávala. „Nehráli jsme špatně. Vítkovice ale ukázaly vysoký obranný val. Musíme ocenit jejich kvalitu," vysvětloval Hašek.

Obě mužstva čekala na gól 

Dvě solidní hlavičky domácích, rychlý brejk Vítkovic a střela Mikuly, která sice po hodině hry rozvlnila síť domácí svatyně, mával se ale ofsajd. „Drželi jsme výsledek a mysleli si, že se nic nestane," popsal své pocity před závěrečnou desetiminutovkou West. „Čekalo se, kdo a jestli dá gól," kontroval Hašek.

K jeho radosti se prosadila Viktoria. Obloha zcela bez mráčků, pověstný blesk z čistého nebe. „Máme vysoké mužstvo. Věděli jsme, že bychom měli být nebezpeční ze vzduchu," usmíval se Jiří Pimpara. Bez přehánění hrdina zápasu.

Pomohlo i štěstí 

Osm minut před koncem si naběhl na Engelmannův trestný kop a šikovnou tečí poslal Žižkov za body. „Centr měl jít původně na přední tyč. Ukázal jsem Vojtovi, aby ho poslal dozadu, kde byli nižší fotbalisté. Balon šťastně propadl a já jsem jenom nastavil nohu," přidal svůj pohled stoper Pimpara.

Vítkovice se ovšem nevzdaly. Prakticky po rozehrávce se na hranici vápna uvolnil Radim Jurča. Slabá střela doprostřed branky ale úspěch slavit nemohla. „Měl stoprocentně vyrovnat," kroutil hlavou ostravský kormidelník.

Žižkov se chystá na Varnsdorf 

Vítkovičtí hráči vycítili šanci a otevřeli obranu. Což byla voda na mlýn domácích. Zápas, jehož vývoj byl dlouho remízový, skončil kanonádou Viktorie.

O další body bude Žižkov usilovat v neděli ve Varnsdorfu. Dva týmy, které zdobí chuť kombinovat. „Chceme hrát na výhru. Nic jiného ani neumíme," dodal Hašek.

Čtěte také: Fotbalisté Žižkova ukončili proti Vítkovicím čekání na výhru