Příjemné překvapení na závěr pražské fotbalové sezony. Tak by se dal uvést závěrečný díl Sportovního detektiva. Areál klubu FK Újezd nad Lesy totiž patří k tomu nejhezčímu, co v přeborové soutěži najdete.

Hřiště dostalo při lijáku zabrat

Při vstupu do milého prostředí si ani nevzpomenete, že jste se ještě před hodinou, při pohledu z okna na zimu a déšť, ani nechtěl hnout z domu… Krásné prostředí u klánovického lesa muselo navnadit všechny návštěvníky, kterých se tam sešla necelá stovka, ale jeden přece jen musel mít vrásky na čele. Správce stadionu. Kvůli lijáku totiž bylo jasné, že hřiště dostane pořádně zabrat.

„Nechtěli jsme se pouštět do odkládání zápasu, protože bychom to stejně letos nějak museli dohrát. Hřiště bylo podmrzlé, voda neodtékala. Měli jsme ale velikou motivaci zakončit ne úplně povedený půlrok vítězstvím," říkal trenér domácího týmu Milan Šafr.

Po chvíli se spustil domácí bankostroj 

A tato slova si jeho svěřenci museli vzít k srdci, protože na trávníku existovalo prakticky jen jedno mužstvo. Hosté sice dokázali odpovědět rychlým vyrovnáním na vedoucí gól Újezdu, ale pak se spustil domácí brankostroj.

Jak narůstal počet vypitých grogů u fanoušků, tak narůstalo i skóre, které se nakonec zastavilo na výsledku 6:1. „Byli jsme lepší a bojovnější, bylo to zasloužené," těšilo trenéra Šafra. A nás zase těšilo zavítat do Újezdu. Jde o místo, kam se budete rádi na fotbal vracet.

CENA VSTUPNÉHO: 2

Za sledování fotbalového zápasu na Újezdě vytáhnete z peněženky třicet korun. Kochat se ale můžete z jednoho z nejpříjemnějších prostředí, které v přeboru Prahy naleznete. Navíc i ve vytrvalém dešti můžete zápas sledovat pohodlně pod střechou.

OBČERSTVENÍ: 1

Opět jedno z nejlepších, jaké u účastníků nejvyšší pražské soutěže najdete. Přímo u hřiště je totiž restaurace se širokou nabídek piva, pochutin k němu, ale i s klasickou kuchyní. Grog byl výborný, pivo také. KVALITA TRÁVNÍKU: 3

Těžko známkovat něco, co se vlivem zásahu vyšší moci proměnilo z normálního hřiště na oraniště.

ÚROVEŇ UTKÁNÍ: 2

Také samotnou úroveň utkání pochopitelně poznamenal špatný terén, ovšem ne tak moc, jak se čekalo. Padlo sedm gólů, domácí kombinovali i po zemi, takže jako by to vlastně ani nikomu nevadilo.

VÝKON ROZHODČÍCH: 1

Rozhodčí Gotthard měl zápas pod kontrolou. Řídil ho plynule, usnadnili mu to i sami hráči, kteří nechtěli na kluzkém terénu nebezpečně bláznit.

Čtěte také: Marodka nevadila. Sparta porazila Karvinou 3:0 a snížila ztrátu na čelo