Statečným výkonem se prezentovali třetiligoví fotbalisté Hulína proti prvoligovým Bohemians. I přes prohru 0:2 měl dobré pocity také trenér Jindřich Lehkoživ. „Kluky musím za předvedenou hru pochválit," sdělil.

Rozdíl dvou soutěží v mnoha pasážích utkání skutečně nebyl znát. A kdyby v 54. minutě umístil z dobré pozice míč do brány Tomáš Pospíšil, měli by klokani ještě více namále. Hlavička útočníka ovšem skončila nad břevnem a záhy na druhé straně zvýšil na 2:0 Kuchta. První branku Pražanů vstřelil v 8. minutě Mašek. V poslední půlhodině Spartak ještě bojoval alespoň o čestný úspěch, ale několik hezkých kombinačních akcí gólem neskončilo.

„Jsem rád, že jsme utkání odehráli se ctí a že se nám nikdo nezranil. Kvalita byla na straně soupeře, ale kluky musím za výkon pochválit. Byli jsme důstojným protivníkem," potěšilo 45letého kouče.

Kouč Bílek má první výhru

Také ve Vlašimi padl rychlý gól. Už ve 2. minutě se prosadil Mudra a poslal Hradec Králové do vedení. Pojistku se hostům přidat nepovedlo a v závěru druholigový celek sahal po vyrovnání. Jenže neuspěl Kavka ani dvakrát Nečas, který ve svých šancí vždy napálil jen brankáře Lindra.

Bílek se po ligové remíze s Jabloncem dočkal prvního vítězství na lavičce Jihlavy. V druholigových Pardubicích rozhodla Vysočina už v první půli. Ve 4. minutě otevřel po průnikové přihrávce skóre Dvořák. Domácí sice brzy odpověděli zásluhou vlastní branky Rosy, ale záhy si dal vlastní gól i pardubický Jeřábek, který se smolně trefil po rohovém kopu.

Jihlava tak znovu vedla a ještě do poločasu náskok pojistila. Nejprve Ikaunieks trefil konstrukci branky, v 36. minutě však odpískal sudí pokutový kop za faul Pospíšila na Batioju a Vaculík nezaváhal.

MOL Cup - 3. kolo:

Hulín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
Branky: 8. Mašek, 56. Kuchta. Rozhodčí: Mikyska - Polák, Batík.
Sestava Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Hašek - Hubínek (76. Švec) - Jeslínek (46. Kuchta), Mašek, Jirásek (57. Jindřišek), Luts - Mikuš. Trenér: Koubek.

Vlašim - Hradec Králové 0:1 (0:1)
Branka: 2. Mudra. Rozhodčí: Dressler - Caletka, Vysloužil.
Sestava Hradce: Lindr - Krátký, Polom, Nosek, Mudra (46. Malinský) - Schwarz - Zorvan, Trubač (76. Pázler), Vobejda, M. Černý (71. Martan) - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Pardubice - Jihlava 1:3 (1:3)
Branky: 13. vlastní Rosa - 4. Dvořák, 21. vlastní Jeřábek, 36. Vaculík z pen. Rozhodčí: Rejžek - Urban, Vodrážka.
Sestava Jihlavy: Rakovan - Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn - Ikaunieks, Vaculík, Hronek (72. Šamánek), Urdinov (64. Záviška) - Batioja, Dvořák (80. Rabušic). Trenér: Bílek.

Sigma Olomouc - Táborsko 1:2 (0:2)
Branky: 61. Chorý - 10. Froněk, 22. Fulnek. ČK: 48. Radakovič (Olomouc).