Nemůže hrát přípravné zápasy a naplno trénovat. Jisté je, že začátek ligy nestihne.

Přípravné zápasy tak sleduje, jako ten v Čenstochové, pouze v civilu. „Čekal jsem, že poraněné koleno se bude léčit rychleji. Vůbec se to nejeví podle mých představ,“ povzdechl si po sobotním přípravném duelu Petr Zapalač. „Běhám jen s kondičním trenérem Michalem Hamplem. Ještěže ho máme,“ pokračoval dvaatřicetiletý fotbalista.

„Myslel jsem si, že na soustředění toho udělám více. Bohužel dvakrát jsem se zapojil do tréninku, ale nešlo to. Noha bolela. Holt regenerace bude asi delší,“ přiznal smířlivě.

Czestochowa – SFC Opava 1:0 (0:0)
Opava zakončila soustředění v Polsku porážkou

Za dva týdny čeká Opavské ligová premiéra v Českých Budějovicích. „Začátek ligy nestihnu. Nechci si nic plánovat, ale do plného tréninku naskočím až tak za dva týdny,“ dívá se směrem k nejbližší budoucnosti Petr Zapalač. Přitom po poslední návštěvě lékaře to až tak černě nevypadalo.

„Doktor mi při kontrole řekl, že koleno se léčí dobře. Nepodcenil jsem ani regeneraci, vše dělám poctivě,“ pokračuje záložník, jenž v loňském ročníku nastoupil v barvách SFC Opava do třiatřiceti zápasů.

Czestochowa – SFC Opava 1:0 (0:0)
Videohlasy po zápase Czestochowa – SFC Opava

Když vidí, jak ostatní „makají“ a bojují o základní sestavu, rve mu to srdce. „Jsem nervózní každý den, jsem nervózní, když vidím kluky trénovat, a já jen koukám. Chtěl jsem už teď na pár minut naskočit, ale bohužel. Holt takový je už život. Pokud chci klukům pomoci a podávat dobré výkony, musím být stoprocentně v pořádku,“ uvědomuje si Petr Zapalač.

Přípravné zápasy zatím ukázaly opavskou bolest a tou je ofenziva. „Polské týmy mají kvalitu, tím nechci ale naše porážky omlouvat. Trápíme se ve finální fázi. Chybí nám klid, správné vyhodnocení situace. Ale to se zlepší,“ je Zapalač optimista.