„Na nové působení se těším už z toho důvodu, že mě chtěl trenér Svědík, se kterým jsem se potkal již při mém působení v Jihlavě. Chtěl bych se co nejrychleji adaptovat a mým cílem je prosadit se do základní sestavy,“ uvedl 187 centimetrů vysoký hráč, který má na svém kontě šestatřicet ligových branek.

Ofenzivní univerzál přišel do Olomouce před minulou sezonou z Jihlavy. V posledním ročníku FORTUNA:LIGY naskočil do 24 zápasů, často ale plnil jen roli střídajícího hráče. Vstřelil dva góly.

„Věříme, že Pavel zvýší kvalitu v naší ofenzivní činnosti. Výhodou by měl být i fakt, že se zná s trenérem Martinem Svědíkem, se kterým se potkal při svém účinkování v Jihlavě," prohlásil manažer prvního týmu Slovácka Veliče Šumulikoski.

Mojmír Chytil (v červeném vpravo)
Mladík Chytil: Hrát za Sigmu první ligu? To je teď můj cíl

Dvořák s fotbalem začínal ve Vysokém Mýtě, ale od mládežnických kategorií působil v Hradci Králové. V létě 2015 přestoupil do Jihlavy. Z Vysočiny po sestupu zamířil na Hanou, odkud se po roce stěhuje na Slovácko.

Kerbr přestupuje do Olomouce

Do Sigmy naopak přichází krajní obránce Milan Kerbr. Devětadvacetiletý syn vicemistra Evropy z roku 1996 podepsal v Olomouci smlouvu na dva roky.

„Netajím se tím, že Sigma je pro mě srdcovka. Hrál za ni táta, vyrůstal jsem tady. Vždycky jsem se sem rád vracel. Mám tady kamarády. Jsem šťastný, že nabídka od Sigmy přišla,“ řekl fotbalista, který přichází především vyztužit levou stranu.

Daniel Pudil
Návrat domů. Světoběžník Pudil se těší, že si zahraje o Evropskou ligu

Naposledy hrál Milan Kerbr za Apollon Limassol na Kypru, kde ale skončil předčasně pro zranění zad.

„Odehrál jsem jen dva zápasy a pak musel na operaci s vyhřezlou plotýnkou. V klubu se nepovedlo vyhrát ani pohár ani ligu a majitel pak provedl velkou čistku. Ani jsem se nedivil, že sáhli i po mě a dali mi volnou ruku v hledání nového angažmá,“ uvedl Kerbr, který v české lize nastupoval za Slovácko a Liberec, v jejichž dresech odehrál celkem 167 zápasů a vstřelil 27 gólů.

Trenér Karviné František Straka.
Franz Straka: Nechtějte po mně, abych tady brečel