Teplice - Dukla 5:2
Vondrášek před šlágrem: Sparta je pro mě suverénně největší klub u nás

Fotbalová utkání mezi Teplicemi a Spartou měla vždy svůj náboj. Zvučná jména obou celků se v minulosti dostala také na filmová plátna, třeba do teplákových příběhů rodiny Homolkových.

Michal Kadlec
Michal Kadlec míří na Slovácko. Může hrát už proti Olomouci

„V neděli pojedeme zase do Teplic za Spartou!“ mohl by říkat starý Homolka svému synovi Ludvovi ve fiktivním pokračování ságy rodiny Homolků.

Možná, že by stará Homolková s Heduš tentokrát ani neprotestovaly a místo na Konopiště nebo na Karlštejn by také chtěly vyrazit na sever Čech, vždyť na Stínadlech už druhým rokem můžou návštěvníci při prvoligových fotbalových zápasech vyhrát do osobního vlastnictví moderní automobil.

Tedy pokud podle pravidel v tuzemsku ojedinělé soutěže dorazí 8 tisíc diváků a více. Soutěž o auto FK Teplice rozjel už na začátku minulé sezony, během ní pak přišla požadovaná návštěva právě na jarní duel se Spartou.

Trenér Teplic Daniel Šmejkal
Jak porazit Spartu? Musí se vše sejít, říká teplický trenér Šmejkal

A světe div se, v žlutomodrém Fordu Ka+ tehdy odjel fanoušek Sparty, což bylo nejednomu příznivci „sklářů“ proti srsti. „Nechápu, proč se nelosovalo třeba z permanentek, aby se zamezilo tomu, aby auto vyhrál sparťan,“ zlobil se nejeden Tepličan.

„Ta soutěž je o tom, že má za úkol přilákat na stadion co nejvíce fanoušků, proto losujeme opravdu každou vstupenku, samozřejmě včetně permanentek. I tentokrát tomu tak bude. Šanci vyhrát má opravdu každý, kdo na stadion s platným lístkem dorazí,“ říká obchodní ředitel Teplic Přemysl Hruška.

„Homolkovi“, jak se sparťanským fandům v Teplicích říká, jsou tedy opět v pozoru, ze Stínadel si kromě bodů chtějí odvézt i auto. Jestli se jim to podaří, se dozvíme okolo 20. hodiny. Utkání začíná od 18 hodin, klub fanoušky žádá, aby do hlediště dorazili s dostatečným předstihem.

„Čekáme opravdu velkou návštěvu, byla by škoda, aby fandové kvůli frontám na lístky zmeškali úvod,“ upozorňuje Kovařík.

Slavnostní spuštění Porcelánové fontány před Krušnohorským divadlem v Teplicích
FOTO: První v Čechách! Teplice se pyšní porcelánovou fontánou
Fotbalista Jan Mudra.
Znojemský navrátilec Mudra: Druhá liga bolí. Srdcem jsem Plzeňák