Kvůli čemu mělo dojít k údajné roztržce mezi dvěma lídry? O kapitánskou pásku. Ronaldo si ji měl začít nárokovat, aby tím stvrdil svoje přirozené vůdcovství.

Stoper Maguire se stal kapitánem Rudých ďáblů v lednu 2020, necelých šest měsíců po přestupu za 85 milionů liber (2,5 miliardy korun). Pozici si pod bývalým koučem Ole Gunnarem Solskjaerem udržel. Podle britských médií však jeho autorita byla podkopána návratem portugalské legendy do Manchesteru.

Fotbalista Rangers Glen Kamara.
Kamara z kauzy Kúdela míří do hvězdné party. Jeho novým parťákem je i Neymar

Dočasný trenér Ralf Rangnick požádal Ronalda, aby mentoroval mladší hráče a měl na ně v kabině vliv. To se podle zdroje blízkého United nelíbí Maguirovi, který Ronalda musí poslouchat, což údajně vedlo k napětí mezi oběma hráči. Už dříve se spekuloval tom, že je kabina rozdělena.

Maguir, který to za své výkony často schytává od fanoušků, se snažil rozptýlit fámy o „mocenský boj“ postem na Twitteru. „Viděl jsem spoustu článků o tomto klubu, které nejsou pravdivé, a tohle je další. Nezačnu postovat o všem, co je napsáno, ale potřeboval jsem to objasnit. Jsme jednotní a soustředíme se na nedělní zápas v Leedsu," reagoval anglický reprezentant na tweet novináře Mirror Football, který článek sdílel.

Naprostý nesmysl? 

Vložit se do toho musel i Rangnick, který informace o rozbrojích o kapitánskou pásku vyvrátil. „Je to naprostý nesmysl. Nejsem vůbec frustrovaný, protože vím, že to není pravda. Nevnímám ten humbuk, protože se soustředím na přípravu týmu,“ řekl kouč. „Harry je náš kapitán a kapitánem zůstane,“ uťal spekulace.

Zklamaný Cristiano Ronaldo.
Hvězdné manýry Ronalda. Po střídání byl vzteklý, trenér si za rozhodnutím stojí

Pravdou však je, že Manchester s Ronaldem Premier League neválcuje a slavný Portugalec i United jsou pod neustálou palbou kritiky. Před nedělní bitvou proti Leedsu se Reds drží na čtvrté příčce. Ve středu ho pak čeká souboj ve vyřazovací fázi Ligy mistrů na stadionu mistrovského Atlética Madrid.