Slavia se ve zbytku sezony může soustředit jen na obhajobu mistrovského titulu, protože ve čtvrteční odvetě s Feyenoordem doma Pražané prohráli 1:3 a v součtu s úvodní remízou 3:3 v Rotterdamu do semifinále Konferenční ligy nepostoupili.

"Nezbývá nám nic jiného, než se z toho oklepat. Musíme se soustředit na ligu a udělat titul. To je teď pro nás jediná a důležitá věc," prohlásil záložník Ondřej Ling. "Musíme se z toho oklepat a jít dále. Liga je velmi vyrovnaná. Hrajeme o titul a každý zápas do konce sezony je stěžejní. Potřebujeme zvítězit," doplni kouč Jindřich Trpišovský, jehož tým porazil Jablonec v sedmi z posledních osmi ligových soubojů.

Záložník Slovácka Lukáš Sadílek po triumfu nad Spartou dováděl před nadšenými fanoušky.
Chceme co nejlepší pozici pro nadstavbu, hlásí Sadílek před Spartou

Jenže Severočeši jsou na Střelnicic silní. V letošní sezoně doma padli jen třikrát ze čtrnácti zápasů. "V domácím prostředí je to velmi nebezpečný soupeř, mají velice zkušené hráče. Doma jsou hodně bojovní a silní ve standardních situacích, což bylo viděl v zápasech proti týmům z popředí tabulky. Velice nepříjemný soupeř," upozornil Trpišovský.

Slávisté se musejí připravit i na náročný terén. "Musíme se s tím vyrovnat, je to součást ligy. Máme s tím zkušenost z Liberce, bude to podobné, ale musíme se víc soustředit na to, aby to neovlivnilo náš výkon. Standardní situace a osobní souboje budou hodně důležité. Musíme se s tím vypořádat lépe než v Liberci," poznamenal Trpišovský.

Plzeň sice neprohrála v posledních 15 kolech, ale třikrát za sebou pouze remizovala. Baník v úterý odvolal kouče Ondřeje Smetanu, kterého nahradil jeho dosavadní asistent Tomáš Galásek. Viktoria v lize neprohrála s ostravským týmem v posledních 24 duelech od srpna 2009.

Utkání Baník Ostrava - Viktoria Plzeň na podzim 2021.
Absence v obraně, bídná bilance? V Plzni můžeme obstát, míní kouč Baníku Galásek

"Vzhledem k tomu, že jsme třikrát za sebou nevyhráli ani neprohráli, tak si samozřejmě všichni přejeme, abychom zvítězili. Baník v týdnu vyměnil trenéra, což je pro hráče vždycky motivace. Uvidíme, v jaké nastoupí sestavě," řekl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth.

Sparta naplno bodovala čtyřikrát za sebou, dobrou formu má i Slovácko se šňůrou tří ligových výher. Letenští zkusí mužstvu z Uherského Hradiště, s nímž se střetnou i ve finále MOL Cupu a v nadstavbě, alespoň částečně oplatit listopadový debakl 0:4.

"Slovácko je velmi dobrý tým, mají dobrého trenéra. Očekávám krásné utkání před pořádnou kulisou. Jestli chceme myslet na titul, a my na něj myslíme, tak je jedno, který soupeř k nám přijede. Když nezvládneme tenhle zápas, tak se to výrazně zkomplikuje. Slovácko jdeme porazit," uvedl asistent trenéra Sparty Luboš Loučka.


Načítám tabulku ...