"Pepa na hrad," skandovali fanoušci v zelenobílých barvách, když rozhodčí foukl do píšťalky a zápas skončil remízou 1:1.

Přitom se čekalo, že půjde jen o formalitu. Do Ďolíčku přijela Opava, která už měla záchranu jistou, ale domácím hráčům jakoby nervozita svazovala nohy. A to platilo dvojnásob, když opavský Janetzký v 68. minutě poslal hosty do vedení.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) zakončili letošní sezonu domácím zápasem s Karvinou Foto: Deník/Stanislav Dufka
Slovácko na závěr vyhrálo. Derniéru proti Karviné rozhodl Sadílek

Hráči Bohemky se marně snažili dobývat obranu Severomoravanů. Rozhodla až poslední minuta nastavení. Dlouhý nákop posunul Jusúf hlavou na nabíhajícího Jindřiška a nejzkušenější hráč a srdcař týmu přesnou trefou k tyči srovnal.

Ďolíček expodoval radostí a k rohovému praporku se seběhla celá lavička, včetně trenéra Martina Haška, a všichni naskákali na svého hrdinu.

Do baráže tak jde Příbram, která doma porazila Duklu 3:2 a čekala na zaváhání Bohemky. Jejich naděje žila až do 94. minuty…

Slovan se bude spoléhat na snajpra Libora Kozáka
Jablonec může potopit naději Liberce na předkolo Evropské ligy

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 1:1 (0:0)

Branky: 90.+5 Jindřišek - 67. Janetzký. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Fišer. ŽK: Ljovin - Schaffartzik, Souček, Svozil. Diváci: 3753.

Bohemians 1905: Valeš - Hůlka, Šmíd (76. Puškáč), Pokorný - Dostál, Ljovin, Jindřišek, Bartek - Záviška (76. F. Hašek), Nečas (58. Hilál), Vaníček. Trenér: M. Hašek.

Opava: Fendrich - Helebrand, Simerský, Svozil, Žídek (81. Radič) - Hrabina, Schaffartzik, Jursa, Řezníček (64. Souček), Janetzký (88. Bernadina) - Jurečka. Trenér: Kopecký.

FORTUNA:LIGA: FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín
Boleslav otočila dvojzápas a po výhře 3:0 se těší na baráž o Evropu