„Jsme rádi za vysoké vítězství v prvním jarním zápase, víme, že s tím míváme problémy. V prvních zápasech se často hodně trápíme, i výsledkově, jsme rádi, že teď jsme to zvládli. Dali jsme pět gólů, měli jsme hodně dalších šancí, které jsme neproměnili. Z tohohle pohledu to bylo dobré,“ pochvaloval si trenér.

Jeho svěřenci rychle vedli, když se už ve dvanácté minutě prosadil Jurečka. To je nakoplo, ale tlak opadl a ke slovu se začal dostávat také soupeř. Když už fanoušci odcházeli na poločasové občerstvení, běžela šestá minuta nastavení, povedenou sólovou akci s parádní střelou zpoza šestnáctky předvedl Jovovič a bylo srovnáno.

„První poločas jsme si to udělali zbytečně těžké, dali jsme gól po standardce, měli jsme to dobře rozehrané, soupeř ale pak přes Kratochvíla a Považance přebral ve středu hřiště iniciativu, Jovovič nás pak zlobil individuálními akcemi,“ pokračoval Trpišovský.

Ten v 60. minutě poslal na hřiště zmiňovaného van Burena a za pár minut to byloo dva góly. Tím byl odpor Jablonce definitivně zlomen… „Mick je ve skvělém rozpoložení, rozehraný, sebevědomý, cítí strašnou podporu týmu i spoluhráčů,“ chválil kouč.

Sám van Buren byl z návratu do Edenu nadšený. „První zápas po návratu je vždycky nejtěžší, úplně pokaždé. Jsem rád, že se to proti Jablonci povedlo a nasázeli jsme spoustu gólů,“ usmíval se hráč, kterého fanoušci vynášeli do nebes. „Bylo to fantastické, nemám slov. Měl jsem z toho husí kůži. Od fanoušků to bylo skvělé přijetí jak při nástupu, při hře, taki po zápase. Chtěl bych jim všem moc poděkovat. Díky moc,“ vzkázal.

David Puškáč se raduje z jednoho ze svých gólů ze sezóny 2021/2022.
Šel jsem ukázat trenérovi, že do základu patřím, prozradil dvougólový Puškáč

Slavia - Jablonec 5:1 (1:1)

Branky: 12. Jurečka, 65. van Buren, 67. Lingr, 76. a 85. M. Juásek - 45.+6 Jovovič. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Machač. Bez karet. Diváků: 13742.

Slavia: Kolář – Schranz (46. Douděra), Ousou, Santos, D. Jurásek – Hromada, Ševčík – Jurečka (46. M. Jurásek), Lingr (72. Provod), Olayinka (80. Ewerton) – Tecl (61. van Buren).

Jablonec: Surovčík – Surzyn, Král, Akpudje, Souček – Šulc, Považanec, Jovovič (46. Pleštil), Kratochvíl, Černák (80. Patrák) – Ikaunieks (68. Chramosta).

SK Sigma Olomocu - AC Sparta Praha, Lukáš Vraštil, Tomáš Čvančara
Sigma obrala Spartu. Odvolaná penalta a nádherný gól nůžkami Navrátila