I kdyby prohrála, pohár prostě získá. Při její síle je prostě nemožné, aby padla pětkrát v řadě.

Únava? Nálož

Nic na tom nemění ani slova reprezentanta Lukáše Masopusta po pohárovém vítězství v Olomouci: „Jedeme na morál.“ Jeho výrok ještě rozvinul asistent Jaroslav Köstl: „Únava je faktor, který do toho jednoznačně promlouvá, protože máme za poslední čtyři měsíce v nohách včetně reprezentace nějakých sedmadvacet zápasů. To je nálož, která se, ať chcete, nebo ne, na hřišti projevit musí.“

Utkání 29. kola první fotbalové ligy: Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha, 25. dubna 2021 v Praze. Zprava Lukáš Masopust a Tomáš Holeš ze Slavie po skončení zápasu.
Oslavy se odkládají. Slavia neproměnila šance a na Bohemce nevyhrála

Přesto slávisté na stadionu Sigmy dominovali, působili (především ve druhé půli) perfektně. „Troufám si tvrdit, že zápas jsme dohráli jako velký tým. Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů za poslední dva měsíce,“ glosoval Köstl.

V neděli navíc bude mít jeho tým podporu. Na stadion v Edenu mohou fanoušci, podle odhadů jich bude maximálně patnáct stovek. Klub totiž musí uspokojit také partnery, proto z kvóty deseti procent část odpadá. „Je to čistokrevné šílenství. Když odečteme partnery, protože my jsme zatím krátili i je. I naši hráči požádali o lístky, protože vycházejí z toho, že to bude titulový zápas,“ vykládal v rozhovoru pro Seznam Zprávy šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Další vstupenky dostanou držitelé permanentek. Jenže těch má Slavia skoro 10 tisíc, polovinu kapacity stadionu. Takže je logické, že jich bude mít zásadní většina smůlu. „Když vyšla norma o ochraně osobních údajů, tak jsme museli smazat databáze, takže nemáme přehled, kde bychom řekli, že ti, kdo jsou nejdéle našimi fanoušky, budou mít nějakou přednost. Necháme to na náhodě,“ oznámil Tvrdík.

Cílů je dost

Osudu to však nechce nechat kouč Jindřich Trpišovský. I když má jeho mančaft triumf (prakticky) jistý, on říká jasně: „Cílů máme ještě dost.“

Král střelců. Slávista Jan Kuchta vstřelil Zlínu svůj třináctý gól sezony.
Titul, rekordy, pocty. Slavia má ale pořád co dohánět

Rekapitulace není příliš složitá: 1. Potvrdit titul. 2. Zvítězit v domácím poháru, nejprve tedy v semifinále se Spartou. 3. Získat korunu krále střelců, k níž má blízko především Jan Kuchta. 4. Udržet neporazitelnost v celém ročníku ligy.

Výzvy stále jsou…