"Klíčem k úspěchu byla trpělivost, protože Jablonec hrál dobře, v obraně kompaktně. Po deseti minutách jsme se rozběhali, přestali být zatuhlí a tlak jsme zvyšovali. Některým hráčům po středě chyběl drajf, ale nechtěli jsme sestavu úplně bořit. Vsadili jsme na sehrannost, osvědčené vazby. Nyní dvanáct hráčů odjíždí na reprezentační strazy, ostatní budou do čtvrtka trénovat a pak mají volno," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Hosté nakonec dali domácím, kteří se do 70. mimuty drželi, rychlý mat. Jovović dvacet minut před koncem neuhlídal střídajícího Provoda a ten elegantně přistrčil na Stancia. Střelu rumunského šikuly jablonecký brankář Hrubý jen vyrazil a reprezentační záložník Souček napálil míč do brány - 0:1! V 73. minutě přidal pohotovou dorážkou pojistku čerstvý nigerjský reprezentant Olayinka - 0:2.

Jablonec postrádal v zahajovací sestavě "slávistické hosty" stopera Jugase a záložníky Matouška a Sýkory. Slavia nastoupila oproti středeční bitvě v Lize mistrů proti Dortmundu bez vykartovaného stopera Hovorky a jen se Ševčíkem mezi náhradníky. A šlágr kola, boj třetího s prvním, na nezvykle zaplněné Střelnici začal. Na několik minut si na domácí straně odbyl ligovou premiéru forvard Velich.

"Věděli jsme, že někteří hráči nemohou nastoupit, protože jsou zde ze Slavie na hostování. ale první poločas jsme se drželi. Ve druhém Slavia prokázala vysokou kvalitu. Ublížilo nám nucené střídání zraněného Kubisty. Pak už jsme nebyli tolik nebezpeční. Chtěli jsme hrát na nulu a na brejky, ale první gól v 70. minutě rozhodl. Měli jsme to udržet bez branek alespoň o deset minut déle. Pak by šance na bod a naplnění našich taktických záměrů byla větší," litoval jablonecký trenér Petr Rada.

Po úvodní půlhodince nastal první rozruch, avšak Tecla i Stanciua vychytal pozorný jablonecký brankář Hrubý. Čtyři minuty před přestávkou přestřelil v dobré pozici Coufal, těsně před pauzou po rohu vychytal domácí gólman i Součka. Ten byl aktivní i deset minut po pauze, ale jednou mířil mimo, pak ho vychytal Hrubý. V 65. nemířil přesně Stanciu. Jablonecká parta se nevzdala, ale Doležal ani po něm Chramosta se čestného úspěchu nedočkali. 

JABLONEC - SLAVIA 0:2 (0:0)

Branky: 70. Souček, 73. Olayinka. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Kubista, Doležal - Stanciu. Diváků: 4 863.

Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík, Plechatý, Břečka, Krob – Kratochvíl (86. Velich), V. Kubista (62. Hämäläinen), Hübschman, Považanec (76. Chramosta), Jovović – Doležal.
Slavia: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil – Masopust (63. Provod), Hušbauer, T. Souček, Stanciu (83. Hora), Olayinka – Tecl (68. Škoda).