Kromě trestu pro Olayinku komise potvrdila i klubový trest - 250 tisíc korun a podmíněné uzavření sektorů 106 až 110 (tzv. Tribuna Sever) na jedno soutěžní utkání se zkušební dobou v délce trvání dvou měsíců. Proč? Za masivní použití pyrotechniky v domácím zápase s Plzní.

„Odvolací komise zamítla odvolání jak v případě pana Petera Olayinky, tak v případě odvolání klubu ohledně disciplinárního přečinu spáchaného při zápase Slavia Praha – Viktoria Plzeň. Komise v obou případech shledala rozhodnutí Disciplinární komise LFA za správná, plně se ztotožňujeme i s důvody rozhodnutí. Ani v jednom případě jsme neshledali, že by rozhodnutí o vině bylo nesprávné, zde nemáme pochybnosti. Podle naší komise je rozhodnutí přiměřené," uvedl předseda komise Jan Malý.

Trenér Jindřich Trpišovský tak svou oporu nebude moct využít v sobotním domácím zápase proti Olomouci, následně uprostřed příštího týdne v semifinále MOL Cupu proti Bohemians, poté opět při lize v Mladé Boleslavi a na závěr ve zmiňovaném derby na Letné 15. dubna.

Peter Olayinka uviděl v závěru zápasu v Liberci červenou kartu za úder hlavou do obličeje Ndefeho.
Trest pro Olayinku budí vášně. Málo, míní Fukal. Fanoušci se hádají

Poslední možností je pro Slavii požádat po uplynutí poloviny trestu (2 zápasy) o prominutí zbytku. To se ale disciplinární komise schvaluje jen výjimečně. Olayinka, který po konci této sezony odejde zdarma do Cervene Zvezdy Bělehrad nakonec může být rád, že trest není ještě vyšší.

"Dopustil se přestupku, na základě kterého mu hrozila trestní sazba zákazu činnosti až na dva měsíce, tedy až na osm soutěžních utkání. Disciplinární komise dlouhodobě přistupuje k trestání těchto přestupků zákazem činnosti na vyšší počet utkání a z tohoto přístupu a trendu nebude ustupovat. Hráč navštívil naše zasedání osobně a svého chování litoval. Disciplinární komise toto, stejně jako dosavadní hráčovu disciplinární beztrestnost, zohlednila jakožto polehčující okolnost. Na druhou stranu disciplinární komise také vzala v potaz chování hráče po jeho vyloučení, kdy se viditelně zdráhal opustit hrací plochu a vyvolával další konfliktní situace s hráči soupeře. Proto disciplinární komise rozhodla o zákazu činnosti na čtyři utkání," uvedl už před týdnem předseda Disciplinární komise LFA Richard Baček.

Sparťanka Changová střílí vítězný gól do sítě Slavie.
Derby pro sparťanky! Na první místo je dostal gól Changové